Πού πρέπει να προσέχετε: Έρχεται…τρελή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Προ των πυλών ισχυρή κακοκαιρία και ο κόσμος ανυπομονεί να μάθει πως θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά και τις επόμενες μέρες.

Προειδοποιήσεις από την πολιτική προστασία

Η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει οδηγίες προς τους πολίτες, ενώ ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για την πορεία του καιρού μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

Φωτογραφίες και βίντεο που ανέβασε ο Θοδωρής Κολυδάς απεικονίζουν την πορεία του καιρού καθώς και τα ύψη της βροχής που αναμένεται να πέσουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η Πελοπόννησος και η Κρήτη είναι με πορτοκαλί χρώμα στο meteoalarm, καθώς τα ύψη του νερού θα φτάσουν και μπορεί να ξεπεράσουν τα 30 χιλιοστά.

«Το meteoalarm για το Σάββατο είναι πορτοκαλί για Πελοπόννησο & Κρήτη με ύψη υετού πάνω από 30mm. Την Κυριακή επηρεάζονται κυρίως τα Δωδεκάνησα όπου τοπικά ξεπερνάμε τα 50mm/24h», γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς στο tweet του.

Μάλιστα, αναφέρει ότι αναμένονται μεγαλύτερα ύψη βροχής στα Δωδεκάνησα.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Πώς να εκτιμήσετε την απόσταση από μια καταιγίδα:

Προφυλαχθείτε αμέσως

Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Σύμφωνα με το meteo, από το μεσημέρι και απόγευμα οι βροχές και οι καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα είναι κατά τόπους ισχυρές και ο καιρός αναμένεται να χαλάσει σε πολλές περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, αναμένεται να πυκνώσουν σταδιακά και οι νεφώσεις που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε Ιόνιο και Βόρειο Αιγαίο με τα φαινόμενα να μεταφέρονται μέχρι και την Κρήτη.

Φυσικές, περήφανες, ακομπλεξάριστες: 5 διάσημες Ελληνίδες δείχνουν όλη την αλήθεια για το σώμα τους μετά την εγκυμοσύνη

Σε πελάγη ευτυχίας και πάλι η Αθηνά Οικονομάκου!