Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολατάκια Kinder Bueno

Την απόφασή του για την ανάκληση σοκολατένιων αυγών Kinder Bueno κοινοποίησε το πρωί της Πέμπτης (7/12) ο ΕΦΕΤ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Kinder Bueno Eggs» των 80g, το οποίο διακινείται από την επιχείρηση ‘Lidl Hellas’ όπου διαπιστώθηκε η μη αναγραφή στην ελληνική γλώσσα του συστατικού «αλεύρι σίτου», το οποίο είναι αλλεργιογόνο καθώς περιέχει γλουτένη.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η επιχείρηση «Lidl Hellas» έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στα καταστήματά της και στην ιστοσελίδα της.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Η ανάρτηση του ΕΦΕΤ στο X

📢Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη να μην καταναλώσουν το Kinder Bueno Eggs – 80g, διακίνηση Lidl Hellas, καθώς δεν αναγράφεται στα ελληνικά ότι περιέχει αλεύρι σίτου.
👉ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση του προϊόντος
✔️Η Lidl Hellas έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση. pic.twitter.com/pxdmH4qLAm

— Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (@efet_official) December 7, 2023

Το τρıκ που ξέρουν ελάχιστοι: Πώς να βλέπεις τα μηνύματα στο Messenger, χωρίς να δει ο αποστολέας ότι «διαβάστηκε»

O Παύλος αποκάλυψε το πρόβλημα της υγείας του – Το επείγον χειρουργεiο και η απαγόρεuση να ταξιδέψει