Ραγίζει καρδιές η μαμά της 20χρονης Μάρθης από τα Τέμπη: “Πήρα το παιδί μου σε σακούλα, πώς θα ζήσω τώρα;”

Οι δηλώσεις μιας μάνας που έχασε το σπλάχνο της στα Τέμπη: Πήρα τα καμένα κόκαλα του παιδιού μου σε σακούλα, πώς θα ζήσω τώρα;

Οι δηλώσεις της μάνας

«Το κράτος δεν υπολογίζει τη ζωή μας», δήλωσε η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, θύματος της τραγωδίας στα Τέμπη και πρόσθεσε ότι «κανείς υψηλά ιστάμενος δεν τιμωρείται»«Θεωρώ προσβολή προς το πρόσωπό μου και προς όλους τους γονείς που χάσαμε τα παιδιά μας, το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής ξανακατεβαίνει στις εκλογές» είπε σήμερα στο Κόκκινο, η παιδίατρος Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης που χάθηκε στο φοβερό δυστύχημα των Τεμπών.

Πήρα τα καμμένα κόκκαλα του παιδιού μου σε μια μαύρη σακούλα

«Όταν το έμαθα σκέφτηκα ότι οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από κάποιας μορφής ψυχική ασθένεια. Δεν είναι δυνατόν αν υπάρχει τόση αναισθησία όταν έχει συμβεί αυτή η τραγωδία αυτό το έγκλημα» τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη. «Πήρα τα καμμένα κόκκαλα του παιδιού μου σε μια μαύρη σακκούλα κι άλλοι δεν βρήκαν ούτε στάχτη. Πώς θα ζήσω μ’ αυτό; Πώς θα ζήσω;» ξέσπασε η Μαρία Καρυστιανού.

Νομίζαμε ότι το τρένο είναι ασφαλές

«Με πληγώνει περισσότερο ότι προσποιούνται πως όλα είναι καλά και ξανάρχισαν τα δρομολόγια. Ενώ το ξέρουν ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας! Σκεφτείτε, όλοι μας και τα 9,5 εκατομμύρια των Ελλήνων είμαστε εν δυνάμει θύματα, διότι όλοι θεωρούσαμε το τραίνο ως το πιο ασφαλές. Λέγαμε στα παιδιά μας, πάρε παιδί μου το τραίνο που είναι ασφαλές, να ‘χω το κεφάλι μου ήσυχο».

Η Μαρία Καρυστιανού ορκίστηκε πως θ’ αφιερώσει τη ζωή της στην αναζήτηση Δικαιοσύνης για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και ξεκίνησε την διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης υπουργών
«Στην Ελλάδα ποτέ δεν τιμωρούνται οι υψηλά ιστάμενοι ή όσοι βρίσκονται με πολιτικό μέσο σε μια θέση» τόνισε.

«Αποφασίζουν οι συνάδελφοί τους στη Βουλή για το αν θα παραπεμφούν στη Δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη τί κάνει; Κλείνει τα μάτια της μπροστά στο έγκλημα. Πώς να έχω εγώ εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όταν κάποιος εισαγγελέας είδε τις καταγγελίες των εργαζομένων και τις έβαλε στο συρτάρι; Όταν μπάζωσαν βιαστικά το χώρο του δυστυχήματος; Για ποιον λόγο; Για έναν μόνο λόγο: Για τη συγκάλυψη!».

Βοήθησε το κράτος ψυχολογικά;

«Μας έστειλαν 15 μέρες μετά ένα μήνυμα από την πολιτική προστασία να τηλεφωνήσουμε σ’ έναν αριθμό αν θέλουμε κάτι! Είναι ντροπή! Ευτυχώς που προσφέρθηκαν ψυχολόγοι από την ομάδα που φτιάξαμε στο φέισμπουκ και βοήθησαν. Η αλληλεγγύη των ανθρώπων και όχι η κρατική μέριμνα».

«Ξέρουμε τί συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν είμαστε χαζοί» υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού. «Ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα διαχρονικά είναι η διαφθορά. Αλλά κάπου υπάρχει κι ένα όριο. Πληρώνουμε τους περισσότερους φόρους στην Ευρώπη, παίρνουμε ένα σωρό κονδύλια κι έχουμε τραίνα που σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση; Περιμένω να υπογράψουμε όσο περισσότεροι γίνεται αυτή τη διαμαρτυρία, κατέληξε, να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί τέτοιο κακό».

Κάντι Κάντι: H σειρά κινουμένων σχεδίων που έβλεπαν όλα τα κορίτσια τη δεκαετία του ’80

Δακρύζει όλο το διαδίκτυο: Ο Γιώργος Δασκαλάκης τραγουδάει ξανά με δύναμη ψυχής παρά τη μάχη του με τον καρκίνο