Σεισμός στην Τουρκία: Κρανίου τόπος η Αλεξανδρέττα – Πλημμύρισε η πόλη, συγκλονιστικές εικόνες από drone (video)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από την Αλεξανδρέττα. Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ πέρα από καταρρεύσεις δεκάδων κτιρίων προκάλεσε και ένα μικρό τσουνάμι.

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγη ώρα οι δρόμοι της πόλης να μετατραπούν σε ποτάμια. Μάλιστα το χτύπημα του Εγκέλαδου στάθηκε ικανό για να καταστραφεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ολόκληρο το εσωτερικό της εκκλησίας έχει καταρρεύσει και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της, όπως και της πόλης.

Το λιμάνι και η παραλιακή πόλη έχουν πλημμυρίσει σε όλο τα μήκη και τα πλάτη. Στο λιμάνι ξέσπασε πυρκαγιά η οποία καίει από την Δευτέρα, ενώ γύρω από την πλημμυρισμένη περιοχή υπάρχουν κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη,  περνώντας κανείς μπροστά από τον Ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου, το μόνο που συναντάει είναι συντρίμμια. Ολόκληρο το εσωτερικό της εκκλησίας έχει καταρρεύσει και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της, όπως και της πόλης.

Λίγο πιο δίπλα, παρατηρήθηκαν ακόμα και φαινόμενα πλιάτσικου, καθώς πολίτες έμπαιναν σε σούπερ μάρκετ για να πάρουν εφόδια, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να τους σταματάει. Την ίδια ώρα δέος προκαλούν και οι εικόνες από την ίδια πόλη, καθώς λόγω του σεισμού προκλήθηκε ένα μικρό τσουνάμι, με την θάλασσα να μπαίνει στη στεριά.

What do you think?

Τρισευτυχισμένοι ο Γιώργος Λιανός και η αγαπημένη του: Ανακοίνωσαν τα ευχάριστα με μία φωτο και όλοι τους εύχονται

Σεισμός στην Τουρκία – «Θαύματα» στα ερείπια: Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές 122 ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ