Σεισμός στην Τουρκία: Συγκινεί το νεογέννητο γατάκι που ανασύρεται ζωντανό από τα ερείπια

Λίγες είναι πλέον οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε χθες τις 21.000, με τους τραυματίες να ανέρχονται στην Τουρκία σε 72.879, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της χώρας, Φουάτ Αλτάι. Κατά 3.377 ανθρώπους αυξήθηκαν χθες και οι νεκροί στη Συρία, με τους τραυματίες να υπολογίζονται σε 5.245. Οι διασώστες δίνουν μια άνιση μάχη με το κρύο και το χρόνο στις δύο χώρες.

Εικόνα βιβλικής καταστροφής μεταφέρουν οι Έλληνες επιστήμονες που βρίσκονται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Όπως περιγράφουν, ολόκληρες πόλεις δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων είναι ισοπεδωμένες. Η κατάσταση ωστόσο δείχνει ελεγχόμενη ως προς τη διαχείριση των χιλιάδων σεισμοπλήκτων, ενώ συρρέει συνεχώς βοήθεια προς την περιοχή.

Οι εικόνες διάσωσης ανθρώπων από τα συντρίμμια κάνουν το γύρο του κόσμου και συγκινούν. Συγκινούν όμως και εικόνες με διασώσεις ζώων που από τα ερείπια κατάφεραν να βγουν ζωντανά.

Μια από τις εικόνες που πραγματικά νιώθεις μεγάλη συγκίνηση και χαρά είναι αυτή από τη διάσωση ενός νεογέννητου γατιού, το οποίο βλέπουμε στην αγκαλιά μιας κοπέλας. Η κοπέλα φροντίζει το γατάκι και του δίνει γάλα με το μπιμπερό. Το μικρό πλέον βρίσκεται, σύμφωνα με την οργάνωση Haytap – Animal Rights Federation in Turkey, σε κτηνιατρικό νοσοκομείο και είναι ασφαλές.

Η μητέρα του και τα αδερφάκια του δεν τα κατάφεραν.

Πηγή

Τραγωδία στην Τουρκία: Ανασύρθηκαν νεκροί… Πέθανε ο ανταποκριτής του Anadolu Μπουράκ Μιλί, μαζί με τη σύζυγο και την πέντε μηνών κόρη τους

Οργή στο διαδίκτυο: 26.000 ευρώ στη Λένα Ζευγαρά για να τραγουδήσει στο καρναβάλι της Ξάνθης