Σοκ: Αρκούδα σκότωσε 26χρονο που έκανε τζόκινγκ – Οι αναρτήσεις του λίγο πριν την επίθεση

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγική είδηση του 26χρονου Αντρέα Πάπι την ώρα που έκανε τζόκινγκ σκοτώθηκε από αρκούδα, το μεσημέρι της Τετάρτης σε ένα μονοπάτι, στη βορειοανατολική Ιταλία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο 26χρονος γυμναζόταν σε αυτή τη δασώδη ορεινή περιοχή, κοντά στο χωριό του, το Κάλντες, στην περιφέρεια του Τρεντίνο, όταν ο δρόμος του διασταυρώθηκε με εκείνον της αρκούδας.

Υπέκυψε στα τραύματα του

Η οικογένειά του, ανησυχώντας επειδή αργούσε να επιστρέψει στο σπίτι, ενημέρωσε τις αρχές. Οι διασώστες τον βρήκαν νεκρό τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη σε μια χαράδρα. Έφερε βαθιά τραύματα στον λαιμό, τα μπράτσα και το στήθος και ήταν εμφανές ότι είχαν προκληθεί από κάποιο μεγάλο σαρκοφάγο ζώο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο Αντρέα Πάπι υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσε μια αρκούδα, όπως είπε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης. Από την ανάλυση του DNA αναμένεται ότι θα ταυτοποιηθεί το ζώο, τις επόμενες ημέρες.

Οι αναρτήσεις πριν το τέλος

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο άτυχος νεαρός είχε κάνει αναρτήσεις στα social media λίγο πριν την επίθεση, με φωτογραφίες και βίντεο από τη γυμναστική του στο δάσος.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν απόψε ότι αποφασίστηκε να ξεκινήσει κατεπειγόντως μια επιχείρηση ώστε να σκοτώσουν την αρκούδα, αμέσως μόλις γίνει η ταυτοποίηση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τρεντίνο, Μαουρίτσιο Φουγκάτι.

Τον Μάρτιο, ένας άνδρας δέχτηκε επίθεση από αρκούδα στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί η συζήτηση για την επικινδυνότητα αυτών των ζώων. Χάρη στην επιτυχία του προγράμματος Life Ursus, για την επανεισαγωγή των αρκούδων στο Τρεντίνο (1996-2004), το 2021 καταγράφηκαν στην περιφέρεια αυτή 69 αρκούδες. Στην πραγματικότητα, είναι καμιά εκατοστή, αν και το πρόγραμμα προέβλεπε ο πληθυσμός τους να κυμαίνεται γύρω στα 50 ζώα, σχολίασε ο Φουγκάτι, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής συμβίωση με τους κατοίκους της περιοχής.

“Είναι επομένως σκόπιμο να μειώσουμε αυτόν τον αριθμό, το συντομότερο δυνατόν”, πρόσθεσε.

Η Αναμαρία Προκάτσι, της Εθνικής Ένωσης για την Προστασία των Ζώων (Enpa), κατήγγειλε ωστόσο την απουσία προληπτικών δράσεων εκ μέρους των αρχών. “Ο άνθρωπος δεν είναι στόχος της αρκούδας, που, αντιθέτως, είναι ένα ιδιαίτερα δειλό ζώο, το οποίο κρατιέται σε απόσταση” από τους ανθρώπους, τόνισε η πρώην βουλευτής, επισημαίνοντας ότι δεν καταβλήθηκε καμία προσπάθεια ώστε “να αποθαρρυνθεί η πρόσβαση σε ζώνες όπου βρίσκονται μητέρες αρκούδες με τα μικρά τους”.

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, αν και τόνισε ότι αντιτίθεται στη συστηματική εξόντωση των αρκούδων που εμπλέκονται σε μη θανατηφόρες επιθέσεις, εκτίμησε ότι εκείνη που ευθύνεται για τον θάνατο του νεαρού Αντρέα θα πρέπει να σκοτωθεί.

Στην Ιταλία ζουν περίπου 120-200 αρκούδες, κυρίως στο Τρεντίνο και το Αμπρούτσο

Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό 11χρονου από τον πατέρα του με κοντάρι: «Θα σε αφήσω χωρίς πόδια»

Ούτε χρήματα, ούτε φαγητό: Ο Ηλίας Γκότσης «κάρφωσε» τι έκλεψαν οι Survivors από το σπίτι του Ατζούν