Σοκάρει πρώην τρόφιμος της Κιβωτού: «Με είχαν κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο. Με χτυπούσαν με μανία με σανίδες και πέτρες»

Για τα βασανιστικά βασανιστήρια, που πέρασε ένας πρώην τρόφιμος στην Κιβωτό, αποκάλυψε σε υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα, πρώην τρόφιμος, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Παράλληλα, αντιμέτωπος με βαρύτατα αδικήματα είναι, πλέον, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος καθώς μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Η κατάθεση του πρώην οικότροφου

Όπως είπε αρχικά: «Με έθεσαν σε παρατεταμένη απομόνωση για 8 μήνες, διότι με είχαν κλειδωμένο μόνο μου σε ένα δωμάτιο όλη μέρα, φέρνοντάς μου μόνο φαγητό. Επίσης, ενώ ήμουν σε απομόνωση 2-3 μήνες, ο εργαζόμενους της «Κιβωτού» δύο φορές με είχε κακοποιήσει μέσα στο δωμάτιο, την ώρα που μου έφερνε βραδινό φαγητό, ρίχνοντάς μου σφαλιάρες, πιάνοντάς με από τον λαιμό, και πετώντας με κάτω»,

Στην συνέχεια ανέφερε: «Με την παρατεταμένη απομόνωσή μου σε ένα δωμάτιο για 8 μήνες, στο οποίο βρισκόμουν κλειδωμένος, ο εργαζόμενος μού προξένησε εντονότατο ψυχικό πόνο και μου επέφερε σοβαρή ψυχική βλάβη, με δεδομένο ότι στερήθηκα την δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα και με τις αγαπημένες μου αδελφές, ενώ για κάποιο διάστημα δεν με άφηναν να πηγαίνω ούτε στο σχολείο μου.

Λίγους μήνες πριν ενηλικιωθώ, δηλαδή στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, με αφορμή μια κλοπή για την οποία με κατηγόρησαν με έβαλαν σε παρατεταμένη απομόνωση στον Άνω Βόλο μέχρι την ενηλικίωσή μου. Το δωμάτιο στο οποίο με έβαλαν ήταν κρύο, χωρίς έπιπλα και κρεβάτι, παρά μόνο ένα στρώμα στο πάτωμα και μία κουβέρτα».

Κλείνοντας τόνισε: «Επειδή μάλιστα η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω, τη νύχτα έκανα την ανάγκη μου σε μπουκαλάκι. Μέλη της «Κιβωτού» ένα βράδυ ξεκλείδωσαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο και με χτυπούσαν με μανία με σανίδες και με πέτρες, που είχαν στα χέρια τους».

«Όσο με χτυπούσαν παρά το γεγονός ότι τους φώναζα να σταματήσουν, και τους έλεγα ότι πονάω και δεν αντέχω άλλο, αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι “ή θα παραδεχθείς ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε”».

Ούτε χρήματα, ούτε φαγητό: Ο Ηλίας Γκότσης «κάρφωσε» τι έκλεψαν οι Survivors από το σπίτι του Ατζούν

«Λύθηκε» ο γρίφος με το πανάκι της Ίριδας: Ο γιατρός Ηλιάδης έσπασε την σιωπή του και η Ρούλα τρέχει να κρυφτεί