«Τίποτα δεν τελείωσε!»: Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες στην Αττική

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει με νέες εξάρσεις χιονοπτώσεων στα προάστια της Αθήνας, από τον Χολαργό μέχρι και την Ηλιούπολη. Το απόγευμα της Τρίτης ήρθε ακόμη ένα «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» με χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά τις 4 το απόγευμα – και για περίπου 20 λεπτά – έπεσε πυκνό χιόνι σε πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ ήδη ο καιρός προσωρινά έχει και πάλι «ανοίξει».

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Η χιονόπτωση συνεχίζεται στο κέντρο της Αθήνας

Όπως αναφέρει το επικαιροποιήμενο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, για την Αττική – την Τρίτη – προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Και αύριο, Τετάρτη, μάλιστα προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Οι περιοχές στην Αττική που θα δούνε ξανά πυκνό χιόνι:

Θρακομακεδόνες
Πεντέλη
Κηφισιά
Μάνδρα
Δροσιά

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Οι επόμενες ώρες

Σε ορισμένες πεδινές περιοχές της Αττικής, το νέο ύψος του χιονιού υπολογίζεται έως τα 10 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 20-30 εκατοστά.

Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, αλλά υπολογίζεται να είναι κάτω από 5 εκατοστά χιονιού. Πιθανότητες για περιορισμένη χιονόστρωση υπάρχει και στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί

Για την «ώρα της Αττικής» προειδοποίει στην τελευταία του ανάρτηση πρίν λίγα λεπτά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!

Survivor Spoiler 7-2: Αυτός είναι το απόλυτο φαβορί για αποχώρηση

Ελένη Φουρέιρα: Γέννησε η τραγουδίστρια το μεσημέρι της Τρίτης 07/02