Το ευχαριστώ είναι λίγο: Εθελοντές περπατούν 2,5 χιλιόμετρα στο Χιόνι για να φροντίσουν ζώα καταφυγίου

Η Αθήνα δοκιμάστηκε σκληρά στο παρελθόν από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Χιόνι, πάγος, χαμηλές θερμοκρασίες και οι εθελοντές μας έκαναν περήφανους!

Ότι και να πούμε είναι λίγο

Εκτός όμως από αυτά οι εθελοντές έχουν και μια ακόμα δυσκολία. Να φροντίσουν τα αδέσποτα ζώα αλλά και τα ζώα που είναι στα καταφύγια. Η πρόσβαση εκεί είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Γίνεται όμως να τα αφήσουν έτσι; Δεν έχουν άλλωστε τα ζώα κανέναν παρά μόνο αυτούς, τους οποίους κάθε φορά περιμένουν με λαχτάρα. Όχι μόνο για το φαγητό. Αλλά και για μια αγκαλιά, ένα χάδι, μια μικρή βόλτα.Δύσκολη είναι η πρόσβαση και στο καταφύγιο του δήμου Βύρωνα. Το χιόνι είναι πολύ και οι δρόμοι κλειστοί. Όπως όμως διαβάζουμε στην ανάρτηση της εθελόντριας ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΝΤΗ οι εθελοντές δεν άφησαν τα ζωάκια που ζουν εκεί έτσι.

Βουτηγμένοι στο παχύ χιόνι που σκέπαζε τα πάντα, διένυσαν με τα πόδια πάνω από 2,5 χιλιόμετρα για να φτάσουν από τα σπίτια τους μέχρι το καταφύγιο. Για να τα φροντίσουν. Να φτυαρίσουν το χιόνι που έφραζε τις πόρτες των χώρων τους ώστε να μπορέσουν να μπουν μέσα για να τα ταΐσουν. Το χιόνι μάλιστα, όπως λέει η εθελόντρια, έπρεπε να φύγει και από τις οροφές ώστε να μη βουλιάξουν από το βάρος.Τέσσερα άτομα, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες να φροντίσουν μέσα στην παγωνιά τα ζώα εκεί.Οι δουλειές όμως δεν τελειώνουν αμέσως. Έτσι οι εθελοντές πήγαν και την επόμενη μέρα (Πέμπτη 27 Ιανουαρίου). Όμως τα πράγματα ήταν πάλι δύσκολα, πιο δύσκολα αυτή τη φορά, καθώς το χιόνι είχε παγώσει και υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος. Έπρεπε να βαδίζουν προσεκτικά, στα στενά κομμάτια που είχαν καθαριστεί με φτυάρι.

Με οργάνωση, μεθοδικότητα αλλά και πολλή αγάπη στους τετράποδους κατοίκους του καταφυγίου, τα πάντα έγιναν σωστά. Φαγωμένα, στεγνά και χαρούμενα ζωάκια, που κουνούσαν την ουρά τους όλες τις ώρες που οι εθελοντές τα φρόντιζαν.Τέλος οι εθελοντές ευχαριστούν τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Βύρωνα κ. Αγγέλη που τους μετέφερε με το τζιπ του στο καταφύγιο.
Ό,τι και να πούμε για αυτούς τους ανθρώπους είναι λίγο.

Δείτε τους αληθινούς ήρωες

Η Κέιτλιν Άρνετ έχει στήθoς και οπίσθια… από άλλον πλανήτη! (pics)

28 ετών κουκλάρα: Η νέα σύντροφος του 81χρονου Αλ Πατσίνο έχει αδυναμία στους ηλικιωμένους άνδρες