Το επίμαχο ζήτημα της ζωής και του θανάτου για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Σοκαρισμένη είναι όλη η Ευρώπη μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, καθώς αποχωρούσε από μια συνάντηση σε μια πόλη 180 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, Μπρατισλάβα.

Σύμφωνα με το γραφείο του, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση “μεταξύ ζωής και θανάτου” μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού της Σλοβακίας αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε “πολλές σφαίρες” από έναν άνδρα καθώς έβγαινε από ένα κτίριο μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι στη Μπρατισλάβα, επειδή η μεταφορά του στην πρωτεύουσα θα διήρκει περισσότερο χρόνο λόγω της άμεσης ιατρικής περίθαλψης που χρειαζόταν.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε ο πρωθυπουργός δήλωσε στο Reuters ότι ο Φίτσο διατηρεί τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters δήλωσε ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς και είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Σύμφωνα με Σλοβακικά ΜΜΕ, ο ύποπτος δράστης είναι ένας γνωστός συγγραφέας και μέλος της αντιπολίτευσης, ο Juraj Cintula.

Η πρόεδρος της χώρας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα, καταδίκασε τη “βάρβαρη” επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν σοκαρισμένοι από την επίθεση σε ανακοινώσεις τους.

Η απάντηση της Κατερίνας Ζαρίφη στο δημόσιο μήνυμα του Δημήτρη Σταρόβα

Στρατηγική και Ανατρεπτικές Νίκες στο Survivor