Τραγωδία – Ξεκληρίστηκε οικογένεια: Κάθισαν να φάνε μεσημεριανό όμως αντί για αλάτι έριξαν στο φαγητό… λίπασμα

Πως εκτυλίχθηκε η τραγωδία που οδήγησε στην απώλεια 24 μελών της ίδιας οικογένειας, που αντιμετωπίζει πλέον τον θρήνο; Είκοσι τέσσερα άτομα από την ίδια οικογένεια χάθηκαν μετά από την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού.

Το περιστατικό συνέβη στη βορειοδυτική Νιγηρία, σε μια απομακρυσμένη κοινότητα στην πολιτεία Σοκότο.

Ο επίτροπος υγείας Αλί Ινάμε, σε επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, εξήγησε ότι η οικογένεια, κατά λάθος, χρησιμοποίησε ένα είδος λιπάσματος που μοιάζει με αλάτι κατά την προετοιμασία του φαγητού την Δευτέρα.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο διακομίστηκαν έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να τους διασώσει, αλλά δυστυχώς χωρίς επιτυχία.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο διακομίστηκαν έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να τους διασώσει, αλλά δυστυχώς χωρίς επιτυχία.

Μόνο δύο μέλη της οικογένειας είχαν την τύχη απλώς να δοκιμάσουν το φαγητό και βρίσκονται τώρα σε φάση αποθεραπείας.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, οι αξιωματούχοι συνέστησαν ξανά στο κοινό να αποφεύγει την παρουσία δηλητηριώδων χημικών ουσιών στα τρόφιμα για λόγους ασφαλείας.

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν στη Νιγηρία, αλλά ο αριθμός των νεκρών σε αυτήν την περίπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Γονείς καταγγέλλουν 65χρονο ότι έριξε φυτοφάρμακο σε νηπιαγωγείο – «Τον ενοχλούν οι φωνές των παιδιών»
Σε μία αδιανόητη καταγγελία προχώρησαν γονείς στη Λάρισα, σε βάρος ενός 65χρονου ο οποίος φέρεται να έριξε φυτοφάρμακο σε χώρο νηπιαγωγείου, γεγονός το οποίο πληροφορήθηκαν τηλεφωνικά και μέσω email από τη διευθύντρια.

Συγκεκριμένα, οι γονείς παρέλαβαν email που τους ενημέρωνε πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, γιατί κάποιος γείτονας έχει ψεκάσει με φάρμακο τα φυτά που βρίσκονται στην αυλή του νηπιαγωγείου. «Χθες το μεσημέρι μας παίρνουν τηλέφωνο από το σχολείο και μας είπαν «ελάτε να πάρετε τα παιδιά σας γιατί βρέθηκαν φυτοφάρμακα στην αυλή και τα έριξε κάποιος» αναφέρει ένας πατέρας στο Mega.

«Ψέκασε ο γείτονας δίπλα. Ανησυχήσαμε, βέβαια. Πιστεύω ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι. Παιδάκια είναι εδώ πέρα. Δηλαδή αν ήταν το εγγόνι του θα το έκανε; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας. Ο γιος μου καθημερινά κόβει λουλούδι και μου το φέρνει το μεσημέρι».

Άμεσα άρχισαν διαδικασίες για να βρουν ποιος έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των μικρών παιδιών. Η διευθύντρια ανακάλυψε πως ήταν ο άνθρωπος που μένει ακριβώς από δίπλα, χωρίς ποτέ να την ενημερώσει.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι γείτονας, εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί θέματα στο νηπιαγωγείο, τον ενοχλούν τα παιδιά και η διευθύντρια μίλησε μαζί του και παραδέχτηκε ότι μπήκε μέσα στην αυλή. Στην αρχή έλεγε ότι πήδηξε από τα κάγκελα, μετά έλεγε ότι είχε κλειδιά και παραδέχτηκε ότι έριξε τα φυτοφάρμακα», συμπλήρωσε ο πατέρας μαθητή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων στο Live News, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος άνθρωπος δημιουργούσε πρόβλημα στο σχολείο.

«Απ’ ό,τι μάθαμε τα κάνει χρόνια αυτά τα πράγματα. Είναι δηλητήριο. Αν πάθει κάτι κάποιο παιδί; Θα αρρώσταινε κάποιο παιδί και δεν θα ξέραμε από πού είναι. Παίζουν σε αυτά τα σημεία και ο κύριος πρέπει να συμμαζευτεί», αναφέρουν οι γονείς. «Πάω το παίρνω το παιδάκι μου και μετά πήγα στην αστυνομία για να κάνω μήνυση. Τελικά βρήκα τη διευθύντρια στο σχολείο και μου είπε η γυναίκα ότι έκανε αυτή μήνυση. Μου είπαν ότι επιλήφθηκε το θέμα ο εισαγγελέας», συμπλήρωσε ο πατέρας μαθητή.

«Το έριξα στην αυλή μου»

Ο 65χρονος άνδρας που μένει δίπλα από το νηπιαγωγείο, σύμφωνα με το Mega, παραδέχθηκε πως έχει ρίξει εδώ και μέρες ένα είδος φυτοφαρμάκου για να ξεραθούν τα χόρτα. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως αυτό έγινε μόνο στον χώρο του σπιτιού του.

«Το νηπιαγωγείο με το σπίτι του εντολέα μου πράγματι γειτνιάζουν. Το συγκεκριμένο φάρμακο δεν αφήνει υπολειμματικότητα και είναι φάρμακο επαφής», ανέφερε η Νικολέτα Μπούρνοβα, δικηγόρος του 65χρονου.

Η ίδια, μιλώντας στο Live News, σημείωσε ότι όσα λέγονται για την υπόθεση «μεταφέρουν την εικόνα ενός ανθρώπου που επειδή ενοχλήθηκε από τα παιδιά έφτασε στο σημείο να ρίξει φυτοφάρμακο». Όπως είπε, ο εντολέας της δηλαδή «κατηγορείται ότι εσκεμμένα ήθελε να δηλητηριάσει δεκάδες παιδιά». Αν αυτό ισχύει «θα έπρεπε να έχουν επιληφθεί ήδη οι εισαγγελικές αρχές και λόγω της επικινδυνότητας του να βρίσκεται τουλάχιστον κρατούμενος αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή πάντως, οι γονείς των μικρών μαθητών δηλώνουν θορυβημένοι. «Θορυβηθήκαμε γιατί είναι μικρά παιδιά που δεν μπορείς να ελέγξεις πού θα πιάσουν και πού θα κάτσουν», κατήγγειλε μητέρα μαθητή και τόνισε ότι ο 65χρονος εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί προβλήματα γιατί τον ενοχλούν οι φωνές των παιδιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, έφτασε στο σημείο να κάνει καταγγελία ότι τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας για να κλείσει το σχολείο.

Η συγκινητική εξομολόγηση της Κατερίνας Γκαγκάκη στο Tv Queen

Δημήτρης Σταρόβας: Η δύσκολη νύχτα του καλλιτέχνη – Αντιμετώπισε επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής