Τραβάει όλα τα βλέμματα: Εντυπωσιάζει το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μουσείο του Θεόδωρου Κοκκινίδη

Αρκετοί έχουν ακούσει το όνομα του , ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι ο Θεόδωρος Κοκκινίδης είναι από τους πλέον ταλαντούχους δημιουργούς κέρινων ομοιωμάτων στη χώρα μας.

Το έργο του

Με μόνο εφόδιο την αγάπη του για δημιουργία και την σιδερένια του θέληση, σε ηλικία 16 ετών, φιλοτέχνησε το πρώτο του κέρινο έργο, το ομοίωμα του Michael Jackson. Ακολούθησε το ομοίωμα της αείμνηστης Τζένης Καρέζη. Τον Μάρτιο του 1999 για πρώτη φορά παρουσίασε τη δουλειά του στο ευρύ κοινό, συμμετέχοντας σε ομαδική έκθεση, στην Καβάλα. Πάντα όμως ανήσυχος ήθελε να γνωρίσει όλα τα μυστικά της τέχνης των κέρινων ομοιωμάτων. Απευθύνθηκε σε εκείνους που με τα έργα τους, τον ερέθισαν ώστε να ασχοληθεί με την τέχνη του κεριού, στο Madame Tussaud.

Πλέον μπορείτε να θαυμάσετε τα δημιουργήματα του στο μουσείο του, στα Κηπιά Καβάλας, το οποίο είναι επισκέψιμο στο κοινό. Ανάμεσά του φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το ομοίωμα της μέγιστης Ελληνίδας σταρ της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Όπως μάλιστα είχε αναφέρει και ο Θεόδωρος Κοκκινίδης σχετικά: «Στο μυαλό μου επικρατούσαν δυο εικόνες της Αλίκης. Αυτή του λαϊκού κopιτσιού που υποδυόταν στις ταινίες της και τα κατάφερνε να φτάσει στην κορυφή. Και αυτή της Αλίκης σταρ», αναφέρει ο καλλιτέχνης

Eνώ στα σκαριά ο καλλιτέχνης έχει και το επόμενο δημιούργημά του, που δεν είναι άλλο από το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που θα πάρει τη θέση του δίπλα σε αυτό της Αλίκης.

Όσα έγραψε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης για το ομοίωμα της εθνικής μας σταρ

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χάραξε μία μοναδική πορεία στον χώρο του σινεμά και του θεάτρου στην Ελλάδα. Έλαμψε και αγαπήθηκε από το κοινό όσο καμία άλλη ηθοποιός. Έφτασε στην κορυφή, . Έγινε “το πιο λαμπρό αστέρι”. Προσωπικότητες όπως η Αλίκη δεν σταματούν να εμπνέουν. Από εκείνη την εποχή των έγχρωμων ταινιών της εμπνεύστηκα και φιλοτέχνησα το κέρινο της ομοίωμα.

Στο μυαλό μου επικρατούσαν δυο εικόνες της Αλίκης. Αυτή του λαϊκού κopιτσιού που υποδυόταν στις ταινίες της και τα κατάφερνε να φτάσει στην κορυφή. Και αυτή της Αλίκης σταρ. Από τον πάγκο της ψαραγοράς στο πιο λαμπρό αστέρι και από την ταξιθεσία του θεάτρου, η πρώτη πρωταγωνίστρια. Έτσι παρουσιάζω το έργο μου. Με δύο διαφορετικά ρούχα που συνθέτουν αυτές τι εικόνες. Την Αλίκη της ψαραγοράς και την σταρ Αλίκη του θεάτρου τραγουδώντας το “γείρε στην την πέτρα”.

Τον Μάρτιο του 2022 ξεκίνησα να δημιουργώ το γλυπτό ολοκληρώνοντας το στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2022, αφήνοντας μικρές λεπτομέρειες σε εκκρεμότητα. Τον Οκτώβρη άρχισα ήδη να φιλοτεχνώ το επόμενο έργο.

Το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. .Σπουδαίος ηθοποιός και αγαπημένος του κόσμου. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την Αλίκη. Όμως το άτυχες συμβάν με το αυτοκινητιστικό ατύχημα που μου συνέβη στο τέλος του Οκτώβρη του 2022 και κάποιοι γνωρίζετε , με κράτησε και με κρατά ακόμη εκτός δημιουργίας .

Μόλις η υγεία μου το επιτρέψει ,με ανυπομονησία θα προχωρήσω και θα ολοκληρώσω το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ώστε να πάρει την θέση του δίπλα σε αυτό της Αλίκης.

Για το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα απ την καρδιά μου τον οδοντοτεχνίτη Αντώνη Καραγιαννίδη και την συνεργάτιδα του Βίκυ Μαρινοπούλου που με υπομονή και δοτικότητα δημιούργησαν την οδοντοστοιχία του έργου. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Περικλή Τσαχαλίδη που με αγάπη και δεξιοτεχνία έκανε το χτένισμα του ομοιώματος.».

Η ανάρτηση του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο facebook

Συγκίνηση και δάκρυα: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σε γκράφιτι με… φτερά αγγέλου – Το ευχαριστώ της συζύγου του

Η Σοφία Αλιμπέρτη έτοιμη να γίνει γιαγιά: “Θέλω να μεγαλώσω, να έχω εγγόνια, το θέλω όλο. Θα με τρομάξει η ρυτίδα;”