Βαρύ πένθος για το ΠΑΣΟΚ: Έφυγε από την ζωή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Οικονόμου

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή, το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Οικονόμου, αποκαλούμενος και «πατριάρχης» του τοπικού ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς «Κίτσος».

Λίγα λόγια για εκείνον

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ εκλέγονταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000 οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, επιλέγοντας έναν ρόλο θεωρητικού της παράταξης. Εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 1987 και συνετέλεσε τα μέγιστα στην οργάνωση του ΕΣΥ. Ψυχίατρος και ιδιοκτήτης κλινικής στα Τρίκαλα, με τη σύζυγό του Ρένα απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιώργο Οικονόμου-ο οποίος, τραγική ειρωνία, ορκίζεται την Κυριακή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-παντρεμένο με τη Βασίλκα Μερεντίτη (κόρη της πρώην βουλευτού Σούλας Μερεντίτη) και τη Βάσια Οικονόμου, σύζυγο Μιχάλη Δερπανόπουλο, οι οποίοι του χάρισαν εγγονάκια.

Μέχρι και προ μηνός παρέμενε ακμαίος και σχολίαζε σε στέκια της πόλης την πολιτική κατάσταση, ωστόσο η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 12:00 μ.μ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλά.

Δείτε την ανάρτηση

Ο γιος τους και νέος εκλεγμένος βουλευτής Γιώργος Οικονόμου αποχαιρέτησε τον πατέρα του μια μια ανάρτηση στο Facebook:

Eρχεται το ΜΑΥΡΟ φεγγάρι..Μέγαλη προσοχή σε αυτά τα ΖΩΔΙΑ..

Σοκ στην Ζάκυνθο: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα 22χρονος άνδρας – Άναυδοι οι φίλοι του