Ζάκυνθος: Του έκλεισαν την παράνομη τουριστική επιχείρηση, άλλαξε ΑΦΜ και ξαναλειτούργησε κανονικά!

Ακόμη μια υπόθεση πραγματικού «εμπαιγμού» του κράτους, προς όφελος των επιτήδειων επιχειρηματιών που αγνοούν τις δικαστικές αποφάσεις, φέρνει το Newsbomb.gr, αυτή τη φορά από το νησί της Ζακύνθου.

Φέτος ήταν το πρώτο καλοκαίρι κατά το οποίο σε πολλά νησιά επιχειρήθηκε να μπει μια «τάξη», στο όργιο, στην κυριολεξία, αυθαιρεσιών και παράνομων κατασκευών, που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια σε προνομιακά σημεία και παραλίες, συνήθως εντός του αιγιαλού και καταπατώντας όλους του πολεοδομικούς νόμους και όχι μόνο.

Με τον τρόπο αυτό, οι επιτήδειοι επιχειρηματίες, συχνά υπό την ανοχή και τα «στραβά μάτια» των Αρχών, αποκομίζουν τεράστια χρηματικά οφέλη, από τον τζίρο που δημιουργείται από τις πολλές χιλιάδες τουριστών. Οι έλεγχοι ελάχιστοι, και ακόμα και όταν διαπιστώνονταν οι σοβαρές παραβάσεις -που φτάνουν ως κύρωση μέχρι και την ολική κατεδάφιση των κτισμάτων ή και υψηλά πρόστιμα- μέχρι να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις, η σεζόν έχει… ολοκληρωθεί.

Μια τέτοια περίπτωση υπάρχει και στη Ζάκυνθο, το δημοφιλές και πανέμορφο νησί του Ιονίου, το οποίο όμως ταλανίζεται συχνά από περιπτώσεις χαμηλής ή και πολύ υψηλής παραβατικότητας. Μόνο που εδώ η περίπτωση είναι λίγο διαφορετική, καθώς ο επιτήδειος επιχειρηματίας «ξεγέλασε» τις Αρχές με το πιο απλό… τέχνασμα.

Σε ένα από τα πιο προβεβλημένα σημεία του νησιού, ο επιχειρηματίας έστησε ένα ολόκληρο μπαρ, με πισίνα, ξαπλώστες, κουζίνα και δυνατότητα εξυπηρέτησης εκατοντάδων ανθρώπων. Μόνο που όλες οι κατασκευές που είχε πραγματοποιήσει, όπως διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ήταν εντελώς παράνομες. Ολόκληρα Containers, πατάρια, στέγες, πέργκολες, τοίχοι, πισίνες και ότι άλλο χρειαζόταν για να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες, κατασκευάστηκαν χωρίς καμία απολύτως άδεια.

Εδώ η Δικαιοσύνη λειτούργησε άμεσα και δόθηκε η εντολή σφράγισης της επιχείρησης και κατεδάφισης όλων των παρανομιών. Ο επιχειρηματίας ζήτησε να αναιρεθεί η απόφαση επικαλούμενος κυρίως λόγους… βιοπορισμού, ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε και ίσχυσε η σφράγιση της επιχείρησης.

Όλα αυτά έγιναν το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο το φετινό καλοκαίρι η επιχειρήση ως δια μαγείας… λειτούργησε κανονικά! Πώς έγινε αυτό; Με τον γνωστό τρόπο της μεταφοράς του ΑΦΜ από τον επιχειρηματία σε συγγενικό του πρόσωπο και έτσι η δικαστική απόφαση και οι παρανομίες του «προηγούμενου» ιδιοκτήτη «σβήστηκαν» εν μια νυκτί… Και η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά, σαν να μην συνέβαινε τίποτα και σαν να μην είχε ληφθεί καμία απόφαση.

Εις βάρος της επιχείρησης ασκήθηκαν αγωγές από πολίτες, που ενημερώνουν τις Αρχές για αυτό το όχι και τόσο πολύπλοκο «κόλπο» που στήθηκε ώστε να λειτουργήσει ξανά παράνομη επιχείρηση, ωστόσο οι αποφάσεις των Αρχών θα πάρουν όπως φαίνεται καιρό ακόμα. Και η σεζόν ήδη έχει τελειώσει…

“Αννίτα Πάνια ανατρέπει το ραδιοφωνικό τοπίο με τη νέα της εκπομπή – Επιστροφή των Παρατράγουδων;”

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Αγώνας για την προστασία των ζωών μας από τα κέρδη