Ανδρικές ιστορίες αυτοσυνειδησίας: Ταξίδι στον καθρέφτη

Οι ιστορίες MEGA, απόψε στις 00:10 στο MEGA.

Είναι καλλίγραμμοι, γυμνασμένοι και δυνατοί. Έχουν κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περνούν απενοχοποιημένα χρόνο μπροστά στον καθρέφτη τους και μοιάζουν να υπερβαίνουν καθημερινά τα όρια του σώματός τους.

Για πολλούς είναι το σύγχρονο πρότυπο και θέτουν το μέτρο της σωματικής διάπλασης. Πού όμως σταματά η προσπάθεια για ένα υγιές κορμί και αρχίζει η εμμονή; Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 00:10, το MEGA Stories εξερευνά τον άγνωστο κόσμο της bigorexia, μιας νέας διαταραχής που απασχολεί και πλήττει ολοένα και συχνότερα τους νέους άνδρες.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνομιλεί με τον Μάνο Δημητρούλη, κλινικό διαιτολόγο και διατροφολόγο με ειδίκευση στην αθλητική διατροφή, ο οποίος περιγράφει τα συμπτώματα της bigorexia και εξηγεί τους λόγους που οδηγούν τους άνδρες στην κατάκτηση ενός μεγαλύτερου και πιο ρωμαλέου σώματος με κάθε κόστος.

Ο Γιώργος Τουλιάτος, βιοπαθολόγος και πρώην αθλητής fitness, καταθέτει την προσωπική ιστορία του, το δικό του πέρασμά από την ανορεξία στη μεγαλορεξία, και αναλύει τους κινδύνους που ενέχει ο εύκολος δρόμος των αναβολικών, στον οποίο πολλοί άνδρες στρέφονται κυνηγώντας την άπιαστη τελειότητα.

Για τη δική τους σχέση με το σώμα, τη γυμναστική, τη διατροφή και την εικόνα τους μιλούν ακόμα ο fitness influencer Δημήτρης Πάλλης, ο δημοφιλής YouTuber Χρήστος Κόγιας και ο Αλέξανδρος Κωτούλας, διακεκριμένος αθλητής του Cross-Fit κι ένας από τους πιο fit άνδρες στον κόσμο σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά.

Το «MEGA Stories» συναντά, ακόμα, τον Ευάγγελο Τσιαλίκη, έναν άνδρα που αποφάσισε να μεταμορφώσει ριζικά και θεαματικά το σώμα του, τον διαχρονικά ανικανοποίητο από τον καθρέφτη του body-builder Θάνο Αλιμπάκη και τον γυμναστή Βασίλη Ματσάγγο ο οποίος περιγράφει τη λεπτή γραμμή μεταξύ υγιών και στρεβλών σωματικών προτύπων.

Ως πού μπορεί να φτάσει ένας άνδρας για να αποκτήσει την ιδανική σωματική διάπλαση; Είναι ένα γυμνασμένο κορμί προνόμιο και πλεονέκτημα; Τελικά ο καθρέφτης λέει πάντα την αλήθεια;

MEGA Stories, απόψε στις 00:10 στο MEGA.


Διαβαστε Ακομη

Ο Γιώργος Τσαλίκης εξοργισμένος: Η αντίδραση του Οικονομόπουλου σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Δέσποινα Βανδή: Στηρίζει τον Βασίλη Μπισμπίκη μετά το καρδιακό επεισόδιο του ηθοποιού