Η ανεπάντεχη απώλεια και ο αγώνας για επούλωση: Η δυσκολία της Αίθρας Λυκουρέζου μετά τον θάνατο της μητέρας της

Βίωσα το πένθος με κύματα. Τον πρώτο καιρό το βούλωνα, μετά μου βγήκε και με πλάκωσε για δυο χρόνια τονίζει η Αίθρα Λυκουρέζου.

Την Αίθρα Λυκουρέζου φιλοξένησε η Αθηναϊδα Νέγκα στο πλατό της τηλεοπτικής της εκπομπής «Καλύτερα αργά» στο Action 24. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η κόρη της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη μίλησε για τη δύσκολη διαχείριση στην απώλεια της Ελληνίδας σταρ εξηγώντας και τον λόγο που δεν μπορούσε για επτά χρόνια να μπει σε θεατρική αίθουσα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αίθρα Λυκουρέζου εξομολογήθηκε πως «έχω παίξει στο θέατρο με τη μητέρα μου, έχω παίξει και χωρίς τη μαμά, έχω στήσει παραστάσεις μουσικοχορευτικές και γενικότερα έχω μεγαλώσει μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό. Απλά μικρότερη δεν είχα το τσαγανό να το κάνω γιατί είχα πάντα την εικόνα της μάνας μου, που ήταν αυτή που ήταν και ντρεπόμουν. Κάποια στιγμή όμως μου είπε η μητέρα μου, «πρέπει να το κάνεις και θα το κάνουμε μαζί». Έτσι και έγινε. Θέλω να ξανακάνω πράγματα στο θέατρο, τώρα κάτι ετοιμάζω για το φθινόπωρο αλλά δεν μπορώ να πω ακόμα. Επτά χρόνια τώρα που λείπει η μάνα μου, δεν είχα μπει ούτε καν σε θέατρο. Δεν μπορούσα καθόλου, με έπνιγε. Ενώ ήταν ένας χώρος πολύ ευχάριστος, με έπνιγε».

«Νομίζω πως το πένθος το μεγεθύνουν οι άνθρωποι γύρω σου, οι οποίοι θέλουν να είσαι καλά γρήγορα. Και η κοινωνία που δεν σε αφήνει να πενθήσεις, έτσι όπως θα έπρεπε να πενθήσεις. Δηλαδή «πρέπει να είσαι καλά και χαρούμενος», «πρέπει να το ξεπεράσεις γρήγορα και να πάρεις κάτι για να είσαι καλά». Σε αυτό το κομμάτι νομίζω ότι ζοριζόμαστε κάποιοι πιο πολύ»

«Δεν έχω ιδέα πότε ξεπερνάμε τον χαμό ενός γονιού, στον καθένα νομίζω ότι είναι διαφορετικό. Εμένα είναι με κύματα. Δηλαδή τον πρώτο καιρό το βούλωνα, γιατί έκανα πράγματα, μετά μου βγήκε και με πλάκωσε για δυο χρόνια. Μετά ήμουν καλύτερα, μετά πάλι είχα κάποιες στιγμές. Δεν μπορώ να πω πως «πάει και τελείωσε», δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα» πρόσθεσε, εν συνεχεία, η Αίθρα Λυκουρέζου στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη στο Action 24.

Η Ιωάννα Μαλέσκου ανακαλύπτει την υπομονή με τον πάτο του χρόνου

Η δύναμη της φύσης: Η ιστορία της Έλενας Κωνσταντοπούλου