Αuτά έγιναν στο κελί του 39χρονου, μαθεύτηκε η αλήθεια

Όλο το χρονικό της απόπειρας αυτοκτονίας του 39χρονου «σφαγέα» της Κυριακής, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, μέσα από την δικογραφία που σχηματίστηκε, αποκαλύπτει το newsit.gr.

Όπως προκύπτει, μέσα από τα επίσημα έγγραφα και τον ιατρικό του φάκελο, ο 39χρονος δολοφόνος, τα ξημερώματα της Κυριακής (07.04.2024) βρισκόταν σε κελί μαζί με τρεις ακόμη κρατουμένους, έφυγε από το κρεβάτι του, πήγε στο μπάνιο του κελιού, έβγαλε τους επιδέσμους που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και το λαιμό του και μετατρέποντας τους σε θηλιά, επιχείρησε να απαγχονιστεί, στηρίζοντας τους επιδέσμους σε μια βίδα!

Όμως κατά τη διάρκεια της απόπειρας, έπαθε ανακοπή με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από υπαλλήλους καθιστός δίπλα στο ντους, να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες με ΚΑΡΠΑ, να ανακτήσουν τον σφυγμό του και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Αξίζει να επισημανθεί, ότι από την πρώτη στιγμή, που ο δολοφόνος εντοπίστηκε χωρίς σφυγμό στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού, σήμανε συναγερμός και με εντολή από την Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα με αποτέλεσμα να …πέσουν πάνω του οι γιατροί και να καταφέρουν τελικά να τον επαναφέρουν. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι καταθέσεις των δυο ψυχιάτρων, εκ των οποίων ο ένας αναφέρει πως κατά την εξέταση του διαπιστώθηκαν χειριστικές συμπεριφορές!

Όλο το χρονικό μέσα από τις καταθέσεις

Όπως προκύπτει, από τα επίσημα έγγραφα και τις καταθέσεις των υπαλλήλων του Κορυδαλλού που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε, το φρικαλέο σκηνικό, άγριο ξημέρωμα, στις φυλακές Κορυδαλλού, ξεδιπλώνεται ως εξής. «Ο ανωτέρω κρατούμενος, είχε τοποθετηθεί στον ΕΧ , Ε’ πτέρυγα και μετά από εντολή αρχιφύλακα γινόταν έλεγχος στο κελί του κάθε 20 λεπτά. Περί ώρα 00:25, εντοπίστηκε να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, αφού είχε προσπαθήσει να κρεμαστεί με αυτοσχέδια θηλιά που είχε φτιάξει από τους επιδέσμους που είχε στο κεφάλι για ιατρικούς λόγους, τους οποίους είχαν τοποθετήσει σε νοσοκομείο καθώς και τραυματιστεί κατά την σύλληψη του και έφερε κατά την είσοδο του στη φυλακή και την είχε στηρίξει σε μία βίδα. Άμεσα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την μεταφορά του όπου μετέβη με πολύ αδύναμο σφυγμό. Το Α.Τ κατέσχεσε την ιατρική γάζα». Στις επόμενες γραμμές του εγγράφου που παρουσιάζει το newsit.gr, επισημαίνεται ότι στα συνημμένα που απέστειλε η διεύθυνση των φυλακών στο νοσοκομείο και τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, μετά από δύο γνωματεύσεις ψυχιάτρων, ο συγκεκριμένος άντρας είχε μεταφερθεί σε κελί καθώς δεν έχριζε νοσηλείας στο Ψυχιατρικό Κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η κατάθεση του σωφρονιστικού: «Είχε στηρίξει τη βίδα σε πλαστικό σωλήνα της τουαλέτας»

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος βρήκε τον δολοφόνο αναίσθητο στην τουαλέτα του κελιού κατέθεσε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου Ν1 (19:00-01:45) ως τοποθέτης στην Ε’ πτέρυγα, σε σε αυστηρό έλεγχο των 20 λεπτών με εντολή αρχιφύλακα περί ώρα 00:25 εντόπισα τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία την είχε από αυτοτραυματισμούς στο κεφάλι και την είχε στηρίξει σε βίδα (μεταλλική στήριξη του πλαστικού σωλήνα της τουαλέτας). Άμεσα ειδοποίησα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας όποιος μετέβη κατευθείαν στην πτέρυγα μαζί με τους διαθέσιμους υπαρχιφύλακες της βάρδιας οι οποίοι οδήγησαν το κρατούμενο για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Ένας δεύτερος υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού κινήθηκε στην κατάθεσή του στο ίδιο μήκος κύματος: «Κατά την υπηρεσία μου στο Ν1 (19:00-01:45) ως τοποθέτης στην Ε’πτερυγα Και και μετά το συμβάν με τον κρατούμενο, κατέσχεσαν την αυτοσχέδια θηλιά που είχε φτιάξει από τον επίδεσμο που του είχανε τοποθετήσει οι γιατροί για τα τραύματα που έφερε. Την αυτοσχέδια θηλιά – επίδεσμος – την παρέδωσα στους υπαρχιφύλακες βάρδιας. Αυτά έχω να σας αναφέρω για ενημέρωση και ενέργειες σας».

Ένας τρίτος υπάλληλος που έσπευσε στο σημείο ανέφερε και εκείνος το εξής: «Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στο Ν1 (18:00-01:45) ως τοποθέτης στην Ε’ πτέρυγα, σε σε αυστηρό έλεγχο των 20 λεπτών με εντολή αρχιφύλακα είχε περί ώρα 00:25 εντόπισε ο συνάδελφος τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία είχε σε στηριγμένη βίδα. Άμεσα ειδοποιήσαμε τον υπαρχιφύλακα πτέρυγας. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Αυτά έχω να σας αναφέρω προς ενημέρωση σας».

Η γνωμάτευση του ψυχιάτρου

Αξίζει να τονιστεί, ότι μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο κρατούμενος δεν εξετάστηκε από έναν αλλά από δύο ψυχιάτρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 39χρονος κατά την εξέταση του από τον ένα ψυχίατρο διαπιστώθηκε πως δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα ενώ ο δεύτερος ψυχίατρος ενημέρωσε, ότι πρόκειται για χειριστικό άτομο. Ειδικότερα ο ψυχίατρος στην αναφορά του αναφέρει τα εξής: «Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές μνημονικές γνωστικές διαταραχές».

Ο γιατρός κάνει λόγο για «Επιλεκτική αμνησία – δε θυμάται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό». Μάλιστα, ο ψυχίατρος επισημαίνει ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή από το νοσοκομείο Δαφνί και καταλήγει αναφέροντας ότι «Δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

«Χειριστικές συμπεριφορές»

Και ο δεύτερος ψυχίατρος αναφερόμενος στον κρατούμενο αναφέρει πως δεν διαπίστωσε ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό τονίζοντας επιπλέον πως πρόκειται για χειριστικό άτομο: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό» και στις επόμενες γραμμές επισημαίνει τη διαπίστωση «Παρορμητικών – χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

Άγιοι Ανάργυροι: «Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα;» λέει ο πατέρας της Κυριακής για την απόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου

«Μόνο αυτός που έχει σώας τας φρένας, γνωρίζοντας την καταστροφή και την απώλεια που έχει κάνει, θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του» λέει στο newsit.gr ο πατέρας της αδικοχαμένης 28χρονης που έπεσε θύμα δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους, για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε ο 39χρονος πρώην σύντροφός της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πατέρας της άτυχης Κυριακής, η οποία δολοφονήθηκε το βράδυ της 1ης Απριλίου έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, αμφισβητεί ότι ο δράστης αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του, εξαιτίας ψυχολογικων προβλήματων.

«Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα; Κανένας. Ο λογικός που έχει σώας τας φρένας, γνωρίζοντας την καταστροφή και την απώλεια που έχει κάνει, θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του».

«Κινδυνεύουν ακόμα και οι φρουροί»

Και τονίζει «με αυτό το πανούργο το μυαλό που έχει αυτός ο άνθρωπος, μπορεί και να αρπάξει πιστόλι και να σκοτώσει και κάποιον άλλον άνθρωπο. Έχει άλλον σκοπό. Κινδυνεύουν ακόμα και οι φρουροί που είναι δίπλα του. Είναι ένα 1.60 στο ύψος, 50 κιλά, δεν του τοχεις αλλά το μυαλό του είναι πανούργο».

Ο τραγικός πατέρας μιλώντας στο newsit.gr, αναφερόμενος στο παρελθόν και την ζωή που έκανε η κόρη του δίπλα στον 39χρονο δράστη αναφέρει «έπαιρνε το κινητό της κόρης μου και απαντούσε εκείνος στα μηνύματα που της στέλναμε. Η κόρη μου εξαφανιζόταν μία εβδομάδα. Της έκανα πάνω από 50 κλήσεις και αναγκαστικά την έβαζε να μου μιλήσει στο τηλέφωνο και μου έλεγε “έλα ρε μπαμπά είχα δουλειά”. Αν δεν μου σήκωνε το τηλέφωνο θα πήγαινα από το σπίτι να τη δω. Και της έλεγε πρέπει να μιλήσεις να δείξεις ότι όλα είναι καλά. Η κόρη μου όταν μιλούσαμε, αργούσε να μου απαντήσει γιατί αυτός σκεφτόταν τι θα πει και της σημείωνε σε χαρτί και τα πράγματα που θα μου έλεγε. Γενικά δεν ξέρω αν έχει πει ψέματα για όλη του τη ζωή τι έχει κάνει, που έχει τελειώσει σχολείο, τι σπουδές έχει κάνει».

«Μην αφήνετε τον καθέναν να σας αγγίξει»

Μάλιστα μέσω του newsit.gr ο πατέρας της αδικοχαμένης 28χρονης απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, που ίσως βιώνουν ίδιες καταστάσεις με αυτές που έζησε η κόρη του στα χέρια του 39χρονου. «Όποια βάζει τον άντρα της, τη σχέση της, το αγόρι της μπροστά και τον μυθοποιεί τόσο πολύ, από πίσω κρύβεται ο άντρας της. Για να του αποδείξει ότι είναι εδώ για εκείνον, ότι τον αγαπάει και ότι θα κάνει τα πάντα για αυτόν. Την πίεζε να τα κάνει αυτά τα πράγματα». Και προσθέτει: «Αλλά δυστυχώς εγώ τώρα τα έμαθα αυτά. Τα παιδιά δεν λένε στους γονείς για τα προβλήματα στις σχέσεις τους, τα μαλώματα. Μην τολμήσετε να αφήσετε τον καθέναν να σας αγγίξει τρίχα από τα μαλλιά σας. Να φεύγετε όσο κι αν τον αγαπάτε».

Συνεχίζει λέγοντας «σήμερα είναι Κυριακή, το όνομά της. Θα βγαίναμε για καφέ όλοι μαζί, θα πηγαίναμε στο νησί να φάμε όλοι μαζι. Και τώρα; Την Τρίτη θα πηγαίναμε να πάρουμε τραπέζι για την κουζίνα. Ποια ζωή έκανε το κορίτσι μου; Πέρασε μια ζωη μέσα στο ξύλο; Και τα μαθαίνω τώρα; Τρελαίνομαι γιατί το κοριτσάκι μου δεν μου μίλησε γιατί με αγαπούσε γιατί δεν ήθελε να με στενοχώρησει. “Νιώθω γαλήνη” είπε στην τελευταία της ανάρτηση, μακάρι να είναι έτσι, τουλάχιστον τώρα, για το κοριτσάκι μου. Είδα στην τηλεόραση τον πατέρα της Τοπαλούδη, τον συγχαίρω αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω αυτό που κάνει αυτός ο άνθρωπος».

Όσον αφορά στις ευθύνες που έχουν οι αξιωματικοί του αστυνομικού τμήματος αγίων Αναργύρων, ο πατέρας της 28χρονης επισημαίνει ότι «δεν μου φταίει κανένας άλλος, εκτός από αυτόν τον άνθρωπο που πήρε το κορίτσι μου. Και αυτή η 22χρονη είχε μπει στην αστυνομία με το σκεπτικό των γονιών ότι να έχει μόνιμη και σίγουρη δουλειά. Όλο λένε ποιος κλώτσησε το μαχαίρι; Αφού ακούγεται στην τηλεφωνική συνδιάλεξη και λέει “πάρτε του το μαχαίρι”. Δεν ακούγονται ούτε η 60χρονη, ούτε ο φύλακας, παραμόνο η 22χρόνη που έκλαιγε”» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της μπροστά από το αστυνομικό τμήμα αγίων Αναργύρων.

Πηγή: www.tilestwra.com

Ήβη Αδάμου: “Με ρωτάνε για τον γάμο με τον Μιχάλη, δε με πειράζει”

Μαρίνα Σάττι: Η ανατριχιαστική αφιέρωση στον αγαπημένο της πατέρα