«Θαúμα» σήμερα μετά από έναν μήνα για τον Δημήτρη Κόκοτα – Άνοιξε τα μάτια του και ανταποκρίθηκε

Aναπάντεχες είναι οι εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα, σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα».

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Γιάννα Σουλάκη: «Οι γιατροί εξακολουθούν να παραμένουν επιφυλακτικοί επειδή ο ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, αλλά υπάρχουν δύο θετικές εξελίξεις

Η πρώτη αφορά στο νευρολογικό σύστημα του ασθενή, καθώς για πρώτη φορά ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα των γιατρών και δείχνει ότι αποκτά σιγά σιγά συνείδηση.

Το δεύτερο είναι ότι αποκτά σιγά σιγά αυτονομία στις αναπνοές του. Δηλαδή περισσότερο αναπνέει από μόνος του και λιγότερο με τη βοήθεια μηχανήματος.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια στασιμότητα, αυτή την φορά οι γιατροί βλέπουν ένα φως. Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος ακόμα. Περιμένουν να πέσουν κι άλλο τα επίπεδα των κατασταλτικών φαρμάκων.

Η επικινδυνότητα είναι ότι παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένος. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ασθενής δεν ανταποκρινόταν. Αυτή τη φορά οι γιατροί του μίλησαν, του είπαν να ανοίξει τα μάτια του και ανταποκρίθηκε.

Είναι κάποια πολύ σημαντικά σημάδια. Οι γιατροί έχουν υπερβεί τον εαυτό τους για να βοηθήσουν αυτόν τον νέο άνθρωπο να ξαναγυρίσει στη ζωή του».

Τραϊάνα Ανανία για Δημήτρη Κόκοτα: «Ήταν σοκαριστικό και μου στοίχισε – Μου πήρε καιρό να το ξεπεράσω»

Την Τραϊάνα Ανανία συνάντησαν οι τηλεοπτικές κάμερες σε βραδινή της έξοδο.

Η ηθοποιός, που μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη ο Δημήτρης Κόκοτας, κατά την οποία ήταν παρούσα, είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα θέλοντας να ξεπεράσει το σοκ, μίλησε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα μήνα.

«Χαλάρωσα λίγο είναι η αλήθεια. Μαζεύτηκα λίγο, κλείστηκα στον εαυτό μου, τώρα είμαι καλύτερα. Ήταν μια σοκαριστική εμπειρία για μένα, δεν είχα βιώσει κάτι αντίστοιχο και μου πήρε καιρό να το ξεπεράσω. Ακόμα το ξεπερνάω. Ήταν σοκαριστικό. Μου στοίχισε. Πάει καλύτερα ο Δημήτρης, και γι’ αυτό περίμενα, και είχα υπομονή. Ήθελα όλοι μας να έχουμε υπομονή, να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι, να μην πιέζουμε πράγματα.

Κι εγώ πιέστηκα από τους δημοσιογράφους να μιλήσω. Όταν κάποιος δεν είναι καλά, δεν έχει κανέναν λόγο να μιλάει στους δημοσιογράφους, έχει φίλους για να μιλήσει. Μετά από όλο αυτό, δούλεψα πάρα πολύ το μέσα μου και νομίζω ότι με άλλαξε κι εμένα αυτό το γεγονός. Με το J2US δίνουμε ραντεβού του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά η Τραϊάνα Ανανία στον δημοσιογράφο Πάνο Παπαδόπουλο και στο Breakfast@Star.

Πηγή: www.tilestwra.com

Έκτορας Μποτρίνι: Αντίδραση σοκ στο πιάτο που του σέρβιραν

Ο Γιώργος Θεοφάνους μιλάει για το πώς η μνήμη του επηρεάζει την καθημερινότητά του