Ιωάννινα: Τι έδειξε η νεκροψία της 20χρονης – Στο μικροσκόπιο ο ιατρικός της φάκελος

Ιωάννινα: Τα πρώτα στοιχεία από την νεκροτομή της άτυχης 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο, η οποία έφυγε από τη ζωή με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας

Επιβεβαιώθηκε η οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα από την νεκροψία- νεκροτομή που έγινε στην 20χρονη φοιτήτρια όμως μέχρι στιγμής κι όπως ήταν αναμενόμενο δεν απαντώνται σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα για την κατάρρευση του οργανισμού της και τον θάνατο.

Όπως αναφέρει το epirupost.gr, θα χρειαστεί η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων ενώ μείζονος σημασίας αναμένεται να είναι και η μελέτη του ιατρικού φακέλου της άτυχης κοπέλας.

Η νεκροψία-νεκροτομή έγινε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την συμμετοχή και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης από την Θεσσαλονίκη είναι ο τεχνικός σύμβουλος ο οποίος έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από την νεκροτομή.

«Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων με αποτέλεσμα το θάνατο της 20χρονης» ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Θέλουμε να δούμε πως η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από κει θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί» σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε έξι μήνες περίπου.

Στη φάση αυτή, δεν μπορούν να απαντηθούν μείζονα ερωτήματα όπως αν υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της 20χρονης ή δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς από το νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση ο προβληματισμός παραμένει και πρέπει να υπάρξει λεπτομερής εικόνα ώστε να μην μείνει η παραμικρή σκιά.

Κίνηση τώρα: Χάος στην Αττική Οδό – Ουρές χιλιομέτρων, «κόλαση» και ο Κηφισός

Τι δεν γνωρίζουμε για το Αγκίστρι