Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανακάλυψε μια νέα “Αιθέρων Πατρίδα”

Ο τουρκικός υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι η Τουρκία έχει βρει την “πατρίδα των Αιθέρων”, εκτός από την Γαλάζια Πατρίδα. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια τελετής έναρξης ακαδημαϊκού έτους των Σχολών Πολέμου στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι εκτός από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η Τουρκία συνεχίζει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στη Γαλάζια και των Αιθέρων Πατρίδα της. Επιπλέον, διεξάγονται επιτυχώς ασκήσεις στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα.

Ο κ. Γκιουλέρ πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει αδελφικές, φιλικές και συμμαχικές χώρες, όπως η Κύπρος, το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη, το Κατάρ, η Σομαλία, το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και πολλές άλλες περιοχές, συνεισφέροντας στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.

Παράλληλα, η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς τους. Επιπλέον, η Τουρκία επιδιώκει να επιλύσει τα προβλήματα με τη γειτονική Ελλάδα, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και της συμμαχίας.

Αυτές οι δηλώσεις του τουρκικού υπουργού Άμυνας αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από την Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν διαφορές με την Τουρκία, όπως η Κύπρος.

Σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού στο Ισραήλ μετά τον πόλεμο με την Χαμάς

Ξανά στην Αθήνα Παύλος και Μαρί Σαντάλ: Τι γίνεται με την αγορά ακινήτου – Ψάχνει σπίτι και η βασίλισσα Σοφία