Πανικός με τις νέες αστυνομικές ταυτότητες: Με εικόνες Αγίων φτάνουν οι πολίτες στα Τμήματα

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται και στην Κρήτη για τις νέες ταυτότητες, οι οποίες θα είναι σε ψηφιακή μορφή. Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ευγένιος, έδωσε απάντηση αναφέροντας στους πιστούς «να ακούτε την εκκλησία και να μην εμπιστεύεστε τις συνωμοσιολογίες».

Την ίδια ώρα, κάτοικοι-αρνητές από διάφορες περιοχές της Κρήτης, με σταυρούς, εικόνες Αγίων και σημαίες στα χέρια, διαδήλωσαν κατά της νέας ταυτότητας στην πλατεία Ελευθερίας. Αντιδρούν καθώς, όπως αναφέρουν, «το τσιπάκι θα ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής τους» ενώ ενδεικτικής της κατάστασης ήταν η παρουσία ενός άνδρα, που κρατούσε εικόνα Αγίου έξω από αστυνομικό τμήμα.

Ειδικότερα, οι ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήμα τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο, καθώς πολίτες που ενημερώνονται, κυρίως, από το διαδίκτυο για το «περίφημο τσιπάκι», αντιδρούν στη νέα τεχνολογία, που θα φέρνουν οι νέες ταυτότητες.

Η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης για τις νέες ταυτότητες

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, το βράδυ της Τετάρτης, και κατά το λόγο του στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Τίτου, εξέφρασε την αντίθεσή τους στις διαδηλώσεις για τις νέες, ψηφιακές ταυτότητες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης, με αφορμή και το συλλαλητήριο ενάντια στις νέες ταυτότητες, που είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα στην Πλατεία Ελευθερίας, σε μικρή απόσταση από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο, είπε χαρακτηριστικά: «περιμένετε να δούμε αν χρειαστεί να παρέμβει η Εκκλησία. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ απόψε και όχι εκεί (σ.σ. στο συλλαλητήριο) που είναι υποκινούμενο από παράεκκλησιαστικά κέντρα».

Αναφερόμενος στις εικόνες των πολιτών που περιμένουν με τις ώρες στην ουρά στα αστυνομικά τμήμα να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου προκειμένου να αποφύγουν τις νέες δήθεν “με το τσιπάκι” ο ίδιος είπε: «σπεύδουν κάποιοι στα αστυνομικά μας τμήματα να βγάλουν ταυτότητα επειδή ακούν τις συνωμοσιολογίες κάποιων. Δηλαδή πιστεύουν ότι η Εκκλησία θα αφήσει το λογισμό μας απαράκλητο και δε θα μας πει αυτό που πρέπει να μας πει στην ώρα που πρέπει να το πει και δε θα αντιδράσει εάν πρέπει να αντιδράσει;».

Την ίδια ώρα, η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να δώσει τη δική της νηφάλια άποψη απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύσσονται και επηρεάζουν, δυστυχώς, αρκετούς πολίτες.

«Σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη χρήση των προσωπικών μας δεδομένων, υπάρχει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία όχι μόνο έχει εξετάσει το θέμα των ταυτοτήτων, έχει δώσει την έγκρισή της όπως κάνει σε κάθε περίπτωση χρήσης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ας έχουμε κάποια στιγμή εμπιστοσύνη στους θεσμούς στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Κατσίκας, καθηγητής σε νορβηγικό πανεπιστήμιο, για τον παραλογισμό των ταυτοτήτων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο

Μαύρη μέρα ξημέρωσε στην Εύβοια: Τραγωδία με νεκρό 22χρονο φοιτητή σε δυστύχημα

Δεν το χωράει ο νους – Ήταν μόλις 18 και 19 χρονών, γιατί ???