Ρέμα στο κέντρο της Αθήνας διασχίζει υπόγεια και αυλές – Τι λέει κάτοικος

Στην καρδιά της Αθήνας, μία ανάσα από τον Άρειο Πάγο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας υπάρχει ένα ρέμα το οποίο διασχίζει υπόγεια και αυλές σπιτιών, πιλοτές και θεμέλια πολυκατοικιών.

Όλα αυτά σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.Η έρευνα του συνεργάτη του Up Stories Δημήτρη Θεοδοσόπουλου (Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.) καθώς και τα ευρήματα της πραγματικά προκαλούν ανησυχία.

Το οδοιπορικό ξεκινά από την οδό Παπαρσένη, στη συμβολή με Σιμοπούλου, όπου συγκεντρώνονται τα πρώτα νερά.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ένας υποκλάδος αυτού του ρέματος, όπως αναφέρεται. Ο κλάδος αυτός είναι υπογειοποιημένος και το υπόγειο βρίσκεται κάτω από πολυκατοικίες. Η κάμερα προχωρά στη συνέχεια μέσα από το υπόγειο όπου βρίσκεται το ρέμα.

Η φυσική πραγματικότητα του ρέματος είναι τελείως ακυρωμένη, καθώς βρίσκεται κάτω από σπίτια.

Τι λέει κάτοικος της περιοχής στο DEBATER

“Το στόμιο εδώ που παίρνει όλα τα νερά από μία τεράστια επιφάνεια μέχρι επάνω την εκκλησία της Παναγίας δεν είναι αρκετό. Πρέπει να ανοίξει, γιατί περισσεύει νερό, βγαίνει στο δρόμο και πλημμυρίζει η κατοικία εκεί. Έχουμε πλημμυρίσει δύο φορές”, λέει στο DEBATER κάτοικος της περιοχής.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τον φοβίζει ότι υπάρχει υπογειοποιημένο ρέμα κάτω από την πολυκατοικία σημείωσε: “Όχι. Στη δική μας δεν υπάρχει. Δεν μας φοβίζει αυτό το πράγμα. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ πρέπει να ανοίξει ένας πιο μεγάλος χώρος. Έχει χώρο ο υπόνομος να το πάρει αλλά δεν το παίρνει το στόμιο”.

Νέες προκλήσεις από τον Κροάτη πρόεδρο – Ο Μιχάλης Κατσουρής «πέθανε γιατί αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μικρός θαυμαστής του «τρελάθηκε» με την Πάουλα Μπαντόσα – «Σε αγαπώ», φώναζε