Συμφωνία των διεθνών γυναικών με την FA για τα μπόνους στην Αγγλία

Η γυναικεία Εθνική ομάδα της Αγγλίας κατέληξε σε συμφωνία με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) για τις αμοιβές και τα μπόνους, δήλωσε την Πέμπτη (21/9) η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Μίλι Μπράιτ. Οι δύο πλευρές είχαν αρχικά διακόψει τις συζητήσεις πριν από το Μουντιάλ Γυναικών, όπου η Αγγλία τερμάτισε δεύτερη μετά την Γαλλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρχηγού της ομάδας, η συμφωνία καλύπτει τις αμοιβές και τα μπόνους για τη συμμετοχή σε αγώνες και τουρνουά, καθώς και για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων. Η Μπράιτ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Η αμοιβή των ποδοσφαιριστριών αντανακλά την αξία και τη σημασία που έχει η γυναικεία Εθνική ομάδα για την Αγγλία. Με τις εξαιρετικές επιδόσεις που έχουν επιτύχει οι ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής, είναι δίκαιο να λαμβάνουν αντάξια αμοιβή και αναγνώριση.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου για την ισότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Οι γυναίκες ποδοσφαιριστές αξίζουν την ίδια αντιμετώπιση και αναγνώριση με τους άνδρες ποδοσφαιριστές, και αυτή η συμφωνία αποδεικνύει ότι ο αγώνας για ισότητα συνεχίζεται.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η Αγγλία δεν είναι η πρώτη χώρα που καταλήγει σε αυτού του είδους τη συμφωνία. Και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία και η Δανία, έχουν προηγηθεί και έχουν επιτύχει την ισότητα στις αμοιβές των γυναικείων Εθνικών ομάδων.

Ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα ενθαρρύνει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να διασφαλίσουν ίσες αμοιβές για τις γυναικείες Εθνικές ομάδες. Μόνο με την ενίσχυση της ισότητας μπορούμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη και την πρόοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Πιερίδη: Το αποκαλυπτικό περιστατικό που αποκαλύπτει την κρίση στον γάμο της

Ο Γιοβάνοβιτς αποκαλύπτει: Οι παίκτες μου τοποθετούν το συμφέρον της ομάδας πάνω από τον εαυτό τους (βίντεο)