Eλπίδα μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel

Αρκάς: Ο διάσημος σκιτσογράφος εμπνεύστηκε από τον Ελύτη και δημιούργησε το σημερινό του σκίτσο για να μας πει τη δική του καλημέρα. Όταν όπου γυρίσουμε το μάτι μας βλέπουμε σκοτάδι και εικόνες βιβλικής καταστροφής καθώς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες ζώα είναι νεκρά προσπαθεί να μας περάσει το μήνυμα ότι η ζωή προχωρά.

Βέβαια, δεν είναι εύκολο καθώς ο άνθρωπος πέφτει ψυχολογικά όταν βλέπει το βιός του να χάνεται και οι κόποι μιας ζωής να καταστρέφονται. Ωστόσο, ο άνθρωπος επειδή είναι ένας μικρός Θεός πάντα πρέπει να βρίσκει τη δύναμη να πηγαίνει μπροστά και να αναγεννιέται από τις στάχτες του.

Φυσικά και το κράτος συνδράμει αν και όπως είναι γνωστό πρόκειται για μια μικρή ενίσχυση ενώ πάντα την επίλυση και την αναγέννηση κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία και ο ίδιος ο άνθρωπος.

Ποιος είναι ο σκιτσογράφος Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι μισογυνικά και “χοντροφοβικά”. Τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Αρκάς: ΜΜΕ & αρθρογράφοι έχουν εστιάσει στις πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο ίδιος ο Αρκάς, καθώς και ΜΜΕ και αρθρογράφοι, χαρακτήρισαν τις επικρίσεις απόπειρα λογοκρισίας, ενώ υποστήριξαν ότι η σάτιρα του Αρκά στοχεύει το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ικανό να απειλήσει κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

Λόγω της αλλαγής του περιεχομένου και των πολιτικών μηνυμάτων των έργων του ανά τα χρόνια καθώς και της ανωνυμίας του ορισμένοι εικάζουν πως ο αυθεντικός Αρκάς έχει πεθάνει και πλέον τα υποτιθέμενα έργα του δημιουργούνται από τρίτους.

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Μίλτος Κοντέας

Άμεσα αποζημιώσεις στη Θεσσαλία 1 δισ. ευρώ