Έσωσε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων: Μαθεύτηκε η ηρωική πράξη του αδικοχαμένου πιλότου, λίγο πριν πέσει νεκpός

Γιατί δεν δεν πάτησε το κουμπί για το εκτινασσόμενο κάθισμα
Ο Επαμεινώνδας Κωστέας, ο πιλότος που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, χθες, Τετάρτη, το πρωί και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από χθες, Τετάρτη έως και αύριο, Παρασκευή.

Ειδικότερα, η τραγωδία σημειώθηκε χθες, λίγη ώρα μετά τις 11:00 το πρωί, στην Καλαμάτα, όταν κατέπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής αεροπορίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του Επαμεινώνδα Κωστέα


Όπως ανακοινώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία, ο πιλότος που έχασε τη ζωή του είναι ο Επαμεινώνδας Κωστέας και μάλιστα, η τραγωδία σημειώθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του και των δύο ανήλικων παιδιών του, που παρακολουθούσαν την τελευταία του πτήση.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που κατέπεσε είναι ένα τύπου Τ-2 της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, στο οποίο επέβαινε μόνο ο αδικοχαμένος αξιωματικός.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα: «Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Ο Επαμεινώνδας Κωστέας δεν πάτησε το κουμπί για το εκτινασσόμενο κάθισμα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος πιλότος δεν εγκατέλειψε το μοιραίο Τ-2, αν και το αεροσκάφος διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα, ώστε αυτό να μην καταλήξει στο χωριό Άρης, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, με κίνδυνο να υπάρξουν θύματα ανάμεσα στους πολίτες.

Πηγή: www.tilestwra.com

To «fresh-news.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

«Δεν μπορώ να ζήσω με 800 ευρώ το μήνα, έχω απελπιστεί»: 6 νέοι εξηγούν πως είναι η ζωή τους με 800€ το μήνα

Βασίλης Καρράς: Τι συνέβη στο τελευταίο του video clip