Η Ιωάννα Μαλέσκου αναφέρεται στην Ελένη Μενεγάκη: Μια αναπάντεχη αποκάλυψη

Η Ιωάννα Μαλέσκου διευκρινίζει ότι ο χαρακτηρισμός “Μενεγάκη της Κρήτης” ήταν ερήμην της, a priori και όχι για πάντα.

Μια πλήρης συνέντευξη παραχώρησε η Ιωάννα Μαλέσκου στο περιοδικό OK! και στο δημοσιογράφο Μιχάλη Ροδόπουλο, με αφορμή την επιστροφή της στην τηλεόραση με το TV Queen στο OPEN. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η εντυπωσιακή παρουσιάστρια αναφέρθηκε τόσο στις βασίλισσες της μικρής οθόνης όσο και στον τίτλο “Μενεγάκη της Κρήτης” που της αποδόθηκε στην αρχή της τηλεοπτικής της καριέρας.

Υπάρχουν βασίλισσες στην τηλεόραση;

Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν βασίλισσες στην τηλεόραση. Είναι βέβαια πολύ όμορφο να θαυμάζεις ένα άτομο για την πορεία του και να το επιλέγεις σταθερά, να το έχεις ψηλά στην εκτίμησή σου. Δεν θα ήθελα ποτέ να αντιμετωπίσω την πίεση και τη συνεχή ανάγκη να αποδείξω ότι αξίζω ένα τέτοιο τίτλο. Οι θέσεις αυτές με υψηλές προσδοκίες φέρουν μεγάλες ευθύνες.

Δεν είναι μόνο το λαμπερό “wow” που βλέπεις τώρα. Μετά έρχεται το “ωχ” όταν συνειδητοποιείς πόσα πράγματα δεν είναι ορατά. Δεν θα ήθελα ποτέ να χαρακτηριστώ ως TV Queen. Δεν αγαπώ τους όρους “βασιλιάς”, “βασίλισσα”, “αυλικός”, “αυλική”. Αγαπώ την ελευθερία και την ανεξαρτησία στις επιλογές μου. Παρόλα αυτά, ο τίτλος αυτός είναι ελκυστικός τηλεοπτικά και δημιουργεί μια αίγλη. Μου αρέσει το γεγονός ότι η νικήτρια του TV Queen θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει από μια καλή αφετηρία, αλλά το πραγματικό αστέρι καθορίζει πού μπορεί να φτάσεις.

Ήσουν η “Μενεγάκη της Κρήτης” στους τίτλους που σε παρουσίαζαν ως παρουσιάστρια του Κρήτη TV. Σε ενόχλησε αυτή η ονομασία;

Ήταν ερήμην μου, a priori και όχι για πάντα. Χαμογελούσα και έλεγα “δεν πειράζει, θα περάσει”. Ποτέ δεν το θεώρησα κολακευτικό, παρόλο που μπορεί να το παρουσίαζαν έτσι. Δεν αισθανόμουν πως αυτός ο χαρακτηρισμός ήταν κάτι που με τιμούσε, ακόμα κι αν άλλοι το είχαν αυτή την άποψη. Ποτέ δεν πήρα τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ ή να ζητήσω να γράψουν κάτι για εμένα. Ωστόσο, δεν θα ήθελα ποτέ να με θυμούνται ή να με ταυτίζουν με κάποιον που αναπαράγει ή μιμείται άλλο πρόσωπο. Το θεωρώ αποτυχία. Όταν διάβαζα τέτοιους τίτλους, απλά τους αγνοούσα.

Δεν ήθελα να αναφερθώ στο όνομα της, με όλο τον σεβασμό προς αυτήν. “Γιατί να απαντήσω;” σκεφτόμουν κάποιες φορές, “και να χρησιμοποιήσω το όνομα της Ελένης Μενεγάκη;”. Όμως, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που δεν ξεκίνησε από εσένα, χρησιμοποιείται εναντίον σου και σε προσβάλλει, πρέπει να πάρεις θέση. Στα 35 μου χρόνια, νιώθω πλήρως εγώ και πιστεύω ότι ο χρόνος δείχνει την αλήθεια και μας τοποθετεί στη σωστή θέση. Έχω μεγάλη υπομονή και πιστεύω ότι για όλα υπάρχει το κατάλληλο timing.

Πηγή εικόνας: NDP Photo

Μανούσος Μανουσάκης: Ανακοινώνει τον τίτλο της επόμενης σειράς του στην ΕΡΤ

Ο Λάγιος αναρωτιέται για την ανακρίβεια στη δήλωση του Παπανώτα