Ιωάννα Τούνη: Κατηγορούνται για κακούργημα οι δύο άντρες που κατήγγειλε για revenge porn

Διαβάστε περισσότερα…

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος για το revenge porn που φέρεται να υπέστη η Ιωάννα Τούνη από το 2017, με το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπέμπει σε δίκη για κακούργημα δύο άνδρες που φέρονται να είναι υπεύθυνοι για τον διασυρμό της στο διαδίκτυο.

«Με εκμεταλλεύτηκε σε κατάσταση βαριάς μέθης. Ήρθαμε σε σεξουαλική πράξη και τράβηξε βίντεο εν αγνοία μου, το οποίο βίντεο ο ίδιος γνωρίζει την ώρα που ο φίλος του προφανώς τραβάει καθώς κοιτάζει στην κάμερα, γελάει και κάνει γκριμάτσες, κοροϊδεύει και συνεχίζεται η σεξουαλική πράξη» έλεγε η Ιωάννα Τούνη για το εν λόγω βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του T-live από το παραπεμπτικό βούλευμα όλα συνέβησαν στις 23 Ιουλίου του 2017 μετά από διασκέδαση σε γνωστό beach bar της Χαλκιδικής.

Η εγκαλούσα (Ιωάννα Τούνη) σε κατάσταση οξεία μέθης έφυγε στις 11:00 το βράδυ και μαζί με τον πρώτο κατηγορούμενο πήγαν στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο σε απόμερο σημείο όπου συνευρέθηκαν ερωτικά. Στη συνέχεια, και ενώ η εγκαλούσα ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, θυμήθηκε τον εαυτό της, μετά τη συνεύρεση, γυμνό, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, με τον κατηγορούμενο να οδηγεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τρία χρόνια μετά, στις 9 Μαΐου του 2020 η γνωστή επιχειρηματίας και influencer έμαθε μέσω μηνυμάτων τρίτων στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram ότι στο διαδίκτυο είχε αναρτηθεί ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, στο οποίο φαινόταν ότι συμμετείχε η ίδια. Μάλιστα, τα μηνύματα από τρίτους συνοδευόταν από χυδαίους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Στο βίντεο διαπιστώθηκε ότι εμφανιζόταν και ο πρώτο κατηγορούμενος ο οποίος έδειχνε νηφάλιος, κοιτούσε την κάμερα ευθέως, γελούσε και έκανε μορφασμούς και περιπαικτικά νεύματα. Επιπλέον, έδειχνε σαφώς να γνωρίζει τη βιντεοσκόπηση και να ενεργεί σε συνεννόηση με τρίτο πρόσωπο που βιντεοσκοπούσε.

Ο σύντροφός της Δημήτρης Αλεξάνδρου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», έκανε λόγο για μια πρώτη δικαίωση.

«Από εμένα και την οικογένεια μου θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βοηθάει να φτάσει αυτή η υπόθεση στην καταδίκη αυτών των δύο ανθρώπων. Γιατί δεν μιλάμε πλέον ότι είναι κατηγορούμενοι. Μιλάμε για σίγουρη καταδίκη των δύο ανθρώπων γιατί έχει αλλάξει κι ευτυχώς που άλλαξε ο νόμος και πλέον άνθρωποι που κάνουν αυτό το πράγμα, πλέον είναι υπόλογοι και είναι κατηγορούμενοι. Μιλάμε ότι άλλαξε ο νόμος και οποιοσδήποτε είναι κάτοχος αυτή τη στιγμή ενός τέτοιου βίντεο πάει στο νόμο με τη βαριά κατηγορία της διακίνησης οποιασδήποτε τέτοιας πράξης. Είναι μια πρώτη δικαίωση» δήλωσε.

Γιατί όμως η υπόθεση άργησε τόσο πολύ να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης; Μόλις η Ιωάννα Τούνη έμαθε ότι το βίντεο είχε αναρτηθεί σε διάφορες διευθύνσεις και σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου υπέβαλε έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τότε, διαπίστωσε ότι και ο πρώτος κατηγορούμενος είχε υποβάλλει έγκληση κατά αγνώστων για το ίδιο γεγονός μία ημέρα πριν. Μετά από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η υπόθεση, αρχικά, τέθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Τον Μάρτιο του 2023, ωστόσο, ο φάκελος ανασύρθηκε μετά τη δεύτερη έγκληση που κατέθεσε η Ιωάννα Τούνη τον Ιανουάριο του 2022 κατονομάζοντας τον πρώτο κατηγορούμενο. Η ίδια είχε μιλήσει και δημόσια για τον άνθρωπο που φέρεται να τη διέσυρε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι από 23/07/2017 έως και 31/12/2017 και κατά το έτος 2020, διέθεσαν, διέδωσαν και κοινοποίησαν, αποστέλλοντας σε πολλά διαφορετικά τρίτα πρόσωπα, χωρίς τη συναίνεση της Ιωάννας Τούνη, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και με χρήση διαδικτυακών εφαρμογών δύο τουλάχιστον φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η ίδια γυμνή, ξαπλωμένη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Το ίδιο έπραξαν και με ένα βίντεο, διάρκειας 35 δευτερολέπτων που είχαν κινηματογραφήσει από κοινού με κινητό τηλέφωνο στο οποίοι η Ιώννα Τούνη εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής με τον πρώτο κατηγορούμενο. Το συγκεκριμένο βίντεο το ανήρτησαν τον Μάιο του 2020 σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.Ο πρώτος κατηγορούμενος απολογούμενος, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και φέρεται να υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες και το βίντεο δεν ήταν ποτέ στην κατοχή του. Όπως φέρεται να είπε, δε γνωρίζει ποιος τα διέρρευσε στο διαδίκτυο ενώ ισχυρίστηκε ότι η Ιώαννα Τούνη τον κατηγόρησε για λόγους δημοσιότητας. Ο δεύτερος κατηγορούμενος που φέρεται να τράβηξε το βίντεο φέρεται ν αρνήθηκε τόσο ότι βιντεοσκόπησε το επίδικο συμβάν όσο και ότι συμμετείχε στην κυκλοφορία του στο διαδίκτυο.Ο κ. Αναστάσιος Ντούγκας, ο ένας από τους δύο δικηγόρους της Ιωάννας Τούνη, μίλησε ζωντανά

Συνάντηση με διάσημους και ασιατικές αρωματικές νότες

Στυλ μου Σαρώνει – Ο Στέλιος Κουδουνάρης Κρίνει: ‘Είναι Όλα Λάθος, Αν Είχα Μηδέν Θα Σου Το Έβαζα’