Μαθεύτηκαν σήμερα τα δυσάρεστα για την Ρούλα Πισπιρίγκου – Σε τρία χρόνια μπορεί να μην ζει

Με την κατάθεση της ιατροδικαστή, Ουρανίας Δημακοπούλου, που προτάθηκε από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων συνεχίζεται σήμερα η δίκη της 34χρονης από την Πάτρα για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η μάρτυρας κατέθεσε για τρίτη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και αμφισβήτησε γιατρούς, έγγραφα και ιατροδικαστή σχετικά με τους ισχυρισμούς και τα συμπεράσματά τους για την υπόθεση.

Τι ανέφερε η μάρτυρας

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει σήμερα 48% κλάσμα εξώθησης. Μέσα σε δύο χρόνια έχει χάσει 17% της λειτουργικότητας της καρδιάς της. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης», είπε και εκτίμησε ότι μπορεί από την ίδια αιτία να πέθαναν και τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας.

«Όλη η οικογένεια και τα κορίτσια να πάσχουν από αυτό. Πώς μπορούμε να έχουμε αποκλείσει όλα τα γονίδια και λέμε ότι δεν έχουν τίποτα» σημείωσε και στη συνέχεια πιθανολόγησε ακόμη και το θάνατο της 34χρονης την επόμενη τριετία. «Αν στα δύο χρόνια η κατηγορούμενη, έχει χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς της, μπορεί στην επόμενη τριετία η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών. Η φυσιολογική καρδιά έχει πάνω από 76% κλάσμα εξώθησης».

Για τον ισχυρισμό του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού ότι δεν χρησιμοποεί κεταμίνη στο πρωτόκολλο ανάνηψης, η μάρτυρας σχολίασε: «Εάν θελουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, το παιδί έπασχε από λοίμωξη αναπνευστικού, καρδιακή ανεπάρκεια και οι γιατροί έλεγαν ότι δεν έπασχε από τίποτα. Έτσι λένε ότι δεν έδωσαν κεταμίνη. Δεν καταλαβαίνετε! Πόσες φορές να το ξαναπώ;» είπε φανερά φορτισμένη.

Πρόεδρος: Την επόμενη φορά μπορεί να φέρουμε γιατρούς να δικάσουν…

Μάρτυρας: Η όλη διαδικασία απέναντί μου… μου μιλάτε με ειρωνεία!

Κούγιας: Κυρία Δημακοπούλου τέλος!

Πρόεδρος: Αν σε κάθε ερώτηση που σας κάνω μου λέτε ότι σας ειρωνεύομαι δεν βγάζουμε άκρη με την ουσία. Εσείς λέτε ό,τι νομίζετε κι εμείς το αξιολογούμε. Αν έρχεστε φορτισμένη για άλλους λόγους δεν αφορά εμάς!

Καράμπελας: Από ποιον θεωρείτε ότι χορηγήθηκε η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Για να βρέθηκε δείγμα στα ούρα, χορηγήθηκε από 14.45 και μετά που η μητέρα δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο.

«Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Την ύπαρξη κεταμίνης δεν την αμφισβητώ, αμφισβητώ το πόρισμα», ανέφερε η κυρία Δημακοπούλου σε ερώτηση που δέχτηκε από τον Αλέξη Κούγια και συμπλήρωσε πως «για να βρέθηκε δείγμα κεταμίνης στα ούρα, χορηγήθηκε από 14.45 και μετά που η μητέρα δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο». Η ίδια εκτίμησε πως ούτε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης έχει καταλήξει στο συμπέρασμά του σε ανθρωποκτονία.

«Το πόρισμά του δεν έχει καταλήξει σε ανθρωποκτονία, το αφήνει να αιωρείται. Ο Μπουζιάνης φαίνεται από αυτά που γράφει ότι δεν έχει πεισθεί για την ανθρωποκτονία, λέει «λάβετε υπόψη το ιστορικό». Αν συμμερίζονταν την άποψη του κ. Ράικου, θα έπρεπε να γράψει ανθρωποκτονία και να γράψει ότι είναι μέσω δηλητηρίασης. Αν έδινα στην καθηγήτριά μου, Χαρά Σπηλιοπούλου, μια ιατροδικαστική, όπως αυτή που παρέδωσε ο κ. Μπουζιάνης, θα μου την έσκιζε και θα την πετούσε», σχολίασε.

Καράμπελας: Ο κ. Παπαγιάννης έχει καταθέσει ότι το βάρος της καρδιάς από μόνο του δεν δείχνει τίποτα ως προς την καλή της λειτουργία και ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν εξηγείται από καρδιολογικής άποψης. Τη συμμερίζεστε την άποψη αυτή;

Μάρτυρας: Τα έγγραφα τι λένε είναι το θέμα. Υπάρχουν πολλά ευρημά που δείχνουν ότι η καρδιά αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Σε ερώτηση που δέχτηκε από τον κ. Κούγια σχετικά με το αν υπάρχει κάποιος μηχανισμός με τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να προκαλεί τα επεισόδια στο παιδί, η ιατροδικαστής απάντησε: «Δεν υπάρχει μηχανισμός. Εξωγενής μηχανισμός δεν υπάρχει».

Κούγιας: Μπορεί να είναι νεκρός κάποιος και τα καρδιογραφήματα να δείχνουν άλλα αποτελέσματα;

Μάρτυρας: Όχι. Αν υπάρχει κάτι πέρα από μια γραμμή, είναι ζωντανός.

Πηγή:

fanpage

Τι είναι το εμπορικό σήμα: Για ποιο λόγο να κάνεις κατοχύρωση εμπορικού σήματος

Όλοι μιλούν για τον Γιαννακόπουλο: Πήρε σκληρή θέση για τον Κασσελάκη και αποθεώθηκε