Τι είναι το εμπορικό σήμα: Για ποιο λόγο να κάνεις κατοχύρωση εμπορικού σήματος

Στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης και του ανταγωνισμού, οι εταιρείες επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια δυνατή και διακριτή ταυτότητα. Ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω του εμπορικού σήματος. Ένα εμπορικό σήμα δεν αποτελεί απλώς ένα λογότυπο ή μια φράση – είναι η εικόνα και η υπόσταση μιας εταιρείας, η οποία ενσωματώνεται στο μυαλό των καταναλωτών και διαμορφώνει τις αντιλήψεις τους για την ποιότητα, την αξιοπιστία και την αξία των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει η εν λόγω εταιρεία.

Εμπορικό σήμα: Τι είναι;

Το εμπορικό σήμα αποτελεί ένα σύμβολο, λέξη, φράση, σχέδιο ή συνδυασμό αυτών, το οποίο χρησιμοποιείται για να αναγνωρίζει και να διακρίνει τα αγαθά ή τις υπηρεσίες μιας εταιρείας από τα αγαθά ή τις υπηρεσίες άλλων εταιρειών στην αγορά.

Για ποιο λόγο να κάνεις κατοχύρωση εμπορικού σήματος;

Προστασία από αντιγραφή

Κατοχυρώνοντας το εμπορικό σας σήμα, παρεμποδίζετε τρίτους από το να χρησιμοποιούν ένα σήμα που είναι παρόμοιο ή σχεδόν ίδιο με το δικό σας, αποφεύγοντας έτσι τη σύγχυση στο κοινό.

Αναγνώριση στην αγορά

Ένα κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα βοηθά την εταιρεία να δημιουργήσει μια δυνατή και διακριτή ταυτότητα στην αγορά.

Νομική προστασία

Σε περίπτωση διαφορών, το κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα παρέχει ισχυρά επιχειρήματα στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας την πλευρά του κατόχου του σήματος.

Εμπορική αξία

Ένα κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα μπορεί να αυξήσει την αξία της εταιρείας, καθώς αποτελεί ένδειξη καλής φήμης και αξιοπιστίας.

Βάση για διεθνή κατοχύρωση

Αν η εταιρεία σας σκοπεύει να εξελιχθεί σε διεθνές επίπεδο, το κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα στη χώρα σας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την κατοχύρωση του σήματος σε άλλες χώρες.

Συνοψίζοντας, η κατοχύρωση ενός εμπορικού σήματος προστατεύει την εταιρεία, ενισχύει τη θέση της στην αγορά και προσφέρει σημαντικά νομικά και εμπορικά πλεονεκτήματα. Η διαδικασία αυτή γίνεται στο οργανισμό βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Μπισκοτογλυκό με πτι μπερ: Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα

Μαθεύτηκαν σήμερα τα δυσάρεστα για την Ρούλα Πισπιρίγκου – Σε τρία χρόνια μπορεί να μην ζει