Μαθητές δημιούργησαν κόμικ για την προστασία παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση στην Κάλυμνο

Κόμικ αναφορικά με την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση έφτιαξε η εικονική επιχείρηση των μαθητών του 1ου Λυκείου της Καλύμνου.

Ειδικότερα, εικονική επιχείρηση Magic Voice, ιδρύθηκε με τη στήριξη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και στελέχη της είναι μαθητές της Α Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece. https://jagreece.org/).

Σε αυτό το πρόγραμμα του JA Greece οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν δεξιότητες, εμπειρίες, αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη ικανότητα λήψης αποφάσεων, να μάθουν να συνεργάζονται και να αναλαμβάνουν ευθύνες, ενώ έρχονται σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς έχοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσουν βραβεία.

Η εταιρεία μας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια και υπεύθυνη του προγράμματος Παναγιώτα Φράγκου, «λαμβάνοντας υπόψη τις επίκαιρες και αξιόπιστες μελέτες για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση που έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, αποφάσισε να σχεδιάσει και να παράγει το κόμικ Ta Panda.

»Προχώρησε στην παραγωγή, σχεδίαση και διάθεση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για κοινωνικά φαινόμενα που προβληματίζουν».

«Θα βοηθήσει γονείς και δασκάλους»

Όπως εξηγεί, «η ιστορία διαδραματίζεται ανάμεσα σε ζωάκια και ο πρωταγωνιστής το Panda συμβουλεύει και περνάει το μήνυμα να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον προστατεύουμε και να λέμε Όχι σε ότι δεν μας αρέσει.

Θα βοηθήσει γονείς, κηδεμόνες και δασκάλους αποτελώντας ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης», αναφέρει η κ. Φράγκου.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν οι καθηγητές Παναγιώτα Φράγκου υπεύθυνη του προγράμματος, Ιωάννης Πολυκανδρυώτης, και Ευστάθιος Κλήμης συνεργάτες καθηγητές και η εθελόντρια σύμβουλος Μαρία Τρικοίλη.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην προσπάθεια ευχαριστούν επίσης τον Νικόλα Αθανασίου Ντουμπουρίδη τελειόφοιτο της Αρχιτεκτονικής Σχολής Αθηνών για την ψηφιακή σχεδίαση του κόμικ και την Inspirational Mentor Έλλη Ανδριοπούλου διευθύνουσα σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεργασία, τη στήριξη και την καθοδήγησή της.

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το παιδί μου δεν παίζεις, θα σε καταπιώ»: «Χείμαρρος» ο Τριαντάφυλλος για τον Μαρτίκα (βίντεο)

Η Σολωμού για το χωρισμό της με τον Αθανασίου – «Έπαθα σoκ…Έλεγα όχι»