Προσοχń αuτή είναι η νέα απάτn με τα ΕΛΤΑ που σαpώνει στην Ελλάδα – Πολλοi συμπολiτες μας έχουν πέσεı θúματα

Προσοχή: Απάτη με παραπλανητικό SMS δήθεν από τα ΕΛΤΑ – Αυτό είναι το μήνυμα «δόλωμα» – Αν το λάβετε διαγράψτε το αμέσως

Την αυξημένη διακίνηση προϊόντων και δώρων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών αλλά και των ΕΛΤΑ κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επιχειρούν να αξιοποιήσουν απατέωνες που στέλνουν παραπλανητικά SMS, τα οποία περιέχουν και ένα url για να πατήσουν τα υποψήφια θύματα.

Αποστολέας του SMS, που έχουν λάβει αρκετοί πολίτες τα τελευταία 24ωρα (ορισμένοι και περισσότερες από μια φορές), εμφανίζεται ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Το κείμενο ξεκινά με τη φράση «ελληνική ανάρτηση», ενώ στη συνέχεια το δόλωμα της απάτης συνεχίζει ως εξής: «Σημειώστε ότι δεν μπορούμε να σας παραδώσουμε το προϊόν λόγω λανθασμένης διεύθυνση παράδοσης».
Οι απατεώνες στη συνέχεια ζητούν από τα υποψήφια θύματά τους να πατήσουν έναν σύνδεσμο (url) «για να διορθώσετε αμέσως τις πληροφορίες» και έτσι να κλέψουν τα στοιχεία των θυμάτων (πιστωτικές κάρτες, λογαριασμός taxisnet, κά) και να τα πουλήσουν στο dark web.

Για να πείσουν, δε, τα θύματά τους οι απατεώνες υποστηρίζουν στη συνέχεια ότι «μόλις τα δεδομένα διορθωθούν, θα σας τα στείλουμε ξανά αμέσως» ενώ το απατηλό SMS καταλήγει ως εξής: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας εύχονται καλή μέρα».

Δείτε το SMS της απάτης:

To «fresh-news.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Πηγή: www.tilestwra.com

Δυστυχώς Αυτοκτόνησε πασίγνωστος ηθοποιός

«Δεν μπορώ να ζήσω με 800 ευρώ το μήνα, έχω απελπιστεί»: 6 νέοι εξηγούν πως είναι η ζωή τους με 800€ το μήνα