Σάλος με την απάτn : Η στιγμή που οι μοναχοί γεμίζουν με μύρο τον σταυρό που έκανε τα «θαύματα»

«Έλα πιας’ το μύρο και γύρε μέσα να κολυμπήσει», ακούγεται στην αρχή του αποκαλυπτικού βίντεο – Βάζουν «μύρο» στον σταυρό χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι γεμάτο με υγρό
Αίσθηση προκαλεί βίντεο-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι στην Κύπρο, στο οποίο δύο μοναχοί φαίνεται να τοποθετούν «μύρο» στον σταυρό χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι γεμάτο με υγρό.

Όπως αποκαλύπτεται στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Πολίτης» της Κύπρου, οι μοναχοί φαίνεται να παρασκεύαζαν το «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό, τον οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει «θαύματα».

ηγούμενος της μονής, Νεκτάριος, και ο μοναχός Αββακούμ συζητούν για τη διαδικασία, ενώ στην αρχή του βίντεο ακούγεται η εξής φράση: «Έλα πιάστο μύρο και γύρε μέσα να κολυμπήσει».

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας:

Το βίντεο καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», το συγκεκριμένο βίντεο διαψεύδει τα όσα ανέφερε σε κατάθεσή του ο μοναχός Αββακούμ, ο οποίος υποστήριξε ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών. Όπως αποδεικνύεται, δεν έβαζαν οινόπνευμα, αλλά μείγμα που ετοίμαζαν στη μονή.

* Πηγή:wwww.i-diakopes.gr

To «fresh-news.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Η πρώτη σφαλιάρα της μοναξιάς: Η απώλεια του Αναστάσιου Ράμμου

Αποχώρηση με δάκρυα: Ο λόγος που ο MasterChef έγινε ένας ανταγωνισμός λεπτομερειών