Σóδομα και Γóμορρα σε μοναστńρι: Οι μоναχοί, ξέχασαν τις κάμερες ανοıχτές, έκαναν όσα έκαναν και τους έπıασαν στα πράσα

H διερεύνηση οικονομικής απάτης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με την εμπλοκή δύο μοναχών σε σeξουαλικό σκάνδαλο και απάτη με εικόνες που δακρύζουν, φέρεται να οδήγησε στο κλείσιμο της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, στην Κύπρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Philenews.com, το σκάνδαλο στο κυπριακό μοναστήρι περιλαμβάνει από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σeξουαλικές πράξεις μοναχών που επίσης έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Εξάλλου γίνεται λόγος για χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου 800.000€ και ύπαρξη ενός διαμερίσματος στον Πειραιά και ενός στη Λεμεσό, που φέρονται να ανήκουν σε δυο μέλη του μοναστηριού.

Εξετάζεται κατά πόσον τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών (το πιο πιθανό), οι οποίοι εισέφεραν από το υστέρημά τους στη Μονή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 μήνες όταν στην ιερά μητρόπολη Ταμασού, έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για οικονομικής φύσεως σκάνδαλα και για σκανδαλώδεις συμπεριφορές.

Ακολούθως, όπως σημειώνεται, κάτω από άκρα μυστικότητα ξεκίνησε η διερεύνηση των πληροφοριών από τη Μητρόπολη, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τετάρτης να μπει λουκέτο στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ, με οδηγίες του μητροπολίτη Ησαϊα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο μοναχοί ήταν οι ενορχηστρωτές των διαδραματισθέντων.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται εκτάκτως την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως άκρως σοβαρό, ενώ γίνεται λόγος για καθαίρεση όλων όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Όπως σημειώνεται, μέχρι στιγμής στη διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει εμπλακεί η Αστυνομία, ενώ στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για τεκμήρια που εντοπίστηκαν στο ένα κελί, όπου διέμενε ο ένας μοναχός, τα οποία συνδέονται με την υπόθεση και τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση από τη μητρόπολή Ταμασού.

Οι πληροφορίες του τηλεοπτικού καναλιού Sigma Live κάνουν λόγο για τεράστιο χρηματικό ποσό και κοσμήματα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι προϊόν των εισφορών των πιστών.

Αίσθηση προκαλεί και το ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται για τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, από τον οποίο έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα το οποίο προσέλκυε όλο και περισσότερους πιστούς.

Οι εικόνες που δακρύζαν και έσταζαν μύρο… οδηγούσαν τους πιστούς να ενισχύουν τη Μονή με σημαντικά χρηματικά ποσα και με τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Οι καλόγεροι φέρονται να είxαν τοποθετήσει μηχανισμό που διοχέτευε μύρο στην εικόνα από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό.

Η όλη υπόθεση προσέλαβε διαστάσεις όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι, παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της μονής καθώς και σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα. Ηταν τόσο σίγουροι ότι δε θα τους κατηγορήσει κανείς, που δεν είχαν καν μπει σε κόπο να σβήσουν τα βίντεο.

Τα δεδομένα ήταν τέτοια, που όπως πληροφορείται το philenews, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο θα γίνει κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Σημειώνεται, πως η συγκεκριμένη Μονή, πέραν του ότι προσέλκυε χιλιάδες πιστών, προσέλκυε και μέλη της Ιεράς Συνόδου Κύπρου, ενώ υπήρχε η φημολογία για διαρκή θαύματα που λάμβαναν χώρα εκεί.

[ΠΗΓΗ].

To «fresh-news.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μιλά για τις άβολες στιγμές με τις κόρες του

Η Συνάντηση Πέτρου Ίμβριου με την Εύη Δρούτσα: “Αριστουργήματα και Τα Τα Τα”