Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Αγώνας για την προστασία των ζωών μας από τα κέρδη

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα από νωρίς το απόγευμα, φωνάζοντας το σύνθημα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”. Σε αυτή τη διαδήλωση συμμετείχαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς από την Αττική. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν ταυτόχρονα για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Το άρθρο συνοδεύεται από οπτικό υλικό, που δείχνει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση. Οι φωτογραφίες δείχνουν τους διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Η διαδήλωση αυτή αποτελεί μια έκφραση της αγανάκτησης των πολιτών για την αδράνεια των αρχών απέναντι στις φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν στη χώρα μας. Οι πολίτες αισθάνονται ότι οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών μέτρων προστασίας.

Οι διαδηλωτές ζητούν από τις αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των περιοχών που είναι ευάλωτες σε πλημμύρες και πυρκαγιές. Απαιτούν επίσης να διερευνηθούν οι αιτίες αυτών των καταστροφών και να δοθούν απαντήσεις στους πολίτες για τον τρόπο που διαχειρίζονται οι αρχές τις κρίσεις αυτές.

Η διαδήλωση αυτή αποτελεί μια ένδειξη της ανάγκης για αλλαγή στην πολιτική διαχείρισης των φυσικών καταστροφών. Οι πολίτες ζητούν να γίνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία των περιοχών και να αναληφθεί ευθύνη από τις αρχές για τη διαχείριση των κρίσεων. Είναι καιρός να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, αντί να επικεντρωνόμαστε μόνο στα οικονομικά κέρδη.

Ζάκυνθος: Του έκλεισαν την παράνομη τουριστική επιχείρηση, άλλαξε ΑΦΜ και ξαναλειτούργησε κανονικά!

Δολοφονία 36χρονου Αντώνη – Ανατροπή τελευταία στιγμής: Αφέθηκαν ελεύθεροι ο υποπλοίαρχος & ο ναύκληρος