Θεσσαλονίκη: Αθώοι για αθλητική βία τρεις οπαδοί που κουβαλούσαν πυρσούς και ρόπαλα

Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι οι συνδεόμενες με τον Αθλητικό Νομό πράξεις δεν τελέστηκαν στο πλαίσιο κάποιας αθλητικής εκδήλωσης κι ότι οι κατηγορούμενοι δεν στράφηκαν εναντίον οπαδών αντίπαλης ομάδας

Αθώοι για πράξεις που συνδέονται με τον Αθλητικό Νόμο κρίθηκαν τρεις οπαδοί που συνελήφθησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν σε αστυνομικούς ελέγχους στην περιοχή της Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης, είχαν βρεθεί στην κατοχή τους έξι ναυτικοί πυρσοί και μία σιδερένια δοκός.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο για οπλοκατοχή μόνο έναν 26χρονο που κατείχε τη σιδερένια δοκό και τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με 3ετή αναστολή (οι άλλοι δύο (21 και 27 ετών) με τους πυρσούς αθωώθηκαν και για την πράξη αυτή).

Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι οι συνδεόμενες με τον Αθλητικό Νόμο πράξεις δεν τελέστηκαν στο πλαίσιο κάποιας αθλητικής εκδήλωσης κι ότι οι κατηγορούμενοι δεν στράφηκαν εναντίον οπαδών αντίπαλης ομάδας.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν γίνει στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, και ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την κροατική Χάιντουκ, στην Τούμπα. Κατά τους ίδιους ελέγχους είχαν προσαχθεί συνολικά 16 άτομα, από τους οποίους είχαν συλληφθεί οι τρεις παραπάνω.

Κακοκαιρία Daniel: Απεγκλωβίστηκαν 24 άτομα από την παραλία Χορευτό στη Μαγνησία

Πάτρα: 4 αιτίες θανάτου για την Τζωρτζίνα δίνει η ιατροδικαστής εκτός από… κεταμίνη