Κακοκαιρία Daniel: Απεγκλωβίστηκαν 24 άτομα από την παραλία Χορευτό στη Μαγνησία

Η κακοκαιρία Daniel έφερε τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο του Πηλίου

Τουλάχιστον 24 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί έως τώρα από την παραλία χορευτό Μαγνησίας, με τη συνδρομή πλοίου ανοιχής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Η κακοκαιρία Daniel έφερε τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο του Πηλίου. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου αποκόπτοντας ολόκληρες περιοχές όπου βρίσκονταν εκατοντάδες κάτοικοι και τουρίστες.

Αποκλεισμένα χωριά στη Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel

Αποκλεισμένα παραμένουν χωριά του Πηλίου που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel.

Ζαγορά, Μακρυχώρι, Πουρί, Χορευτό είναι αποκομμένα καθώς είναι τεράστιες οι ζημιές στο οδικό δίκτυο με την άσφαλτο να έχει υποχωρήσει σε πολλά σημεία.

Στη Μηλίνα, οι κάτοικοι παλεύουν με τη λάσπη που έχει μπει στα σπίτια και στα καταστήματα, ενώ αυτοκίνητα έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Ο στρατός συνδράμει με τις δυνάμεις του για να αποκαταστήσει την επικοινωνία, ανάμεσα στα χωριά του Πηλίου, ενώ στήθηκε πτυσσόμενη γέφυρα στα Καλά Νερά προκειμένου να συνδεθεί το Νότιο Πήλιο με την πόλη του Βόλου.

Ντόμινο τα προβλήματα στην πόλη του Βόλου, ένα μεγάλο μέρος της οποίας παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στον υποσταθμό της ΔΕΗ γίνεται προσπάθεια να αντληθούν τα νερά και να επισκευαστούν οι βλάβες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση της πόλης. Μάχη για να απομακρυνθεί η λάσπη και τα στάσιμα νερά που απειλούν την δημόσια υγεία δίνουν οι κάτοικοι.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία Daniel επηρέασαν και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του χιονοδρομικού Γρηγόρης Ιγγλεσης αναφέρει: “Τα προβλήματα πολλά. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν βγει στην επιφάνεια όλα τα καλώδια που φέρνουν το ρεύμα στο χιονοδρομικό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και είναι πολύ επικίνδυνο. Γι’ αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους επισκέπτες που έρχονται αυτήν την εποχή για περπάτημα, να το αποφύγουν, μέχρι να αποκαταστήσουμε τις βλάβες. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος!”

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας: «Με κάλεσε ο δήμαρχος και μου είπε ότι πρέπει να σπάσουμε το ανάχωμα»

Θεσσαλονίκη: Αθώοι για αθλητική βία τρεις οπαδοί που κουβαλούσαν πυρσούς και ρόπαλα