Άλυτο μυστήριο: Πώς έγινε η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών με τα βλήματα που δεν σκάνε αλλά λιώνουν

Στιγμές τρόμου, έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου εξαιτίας των εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η έκρηξη έγινε σε αποθήκη η οποία ήταν υπέργεια και βρισκόταν σε απόσταση περίπου 6χλμ από την αεροπορική βάση.

Σε αυτήν βρίσκονταν αποθηκευμένες κυρίως συμβατικές βόμβες των 500, 1000, και 2000 λιβρών, τις οποίες φέρουν τα F-16.

Πως έγινε η έκρηξη

Η περιοχή γύρω από την αποθήκη και σε μία ακτίνα 60 μέτρων ήταν πλήρως αποψιλωμένη, ενώ ό,τι πιο κοντινό υπήρχε σε βλάστηση ήταν μόνο ένας ελαιώνας, ο οποίος ακόμη και αυτός βρίσκονταν αρκετά μέτρα πιο μακριά από την αποψιλωμένη περίμετρο.

Τα πυρομαχικά ήταν αποθηκευμένα σύμφωνα με τις νατοϊκές προδιαγραφές, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο αποθηκευτικός χώρος ήταν κατασκευασμένος από μπετόν και γύρω υπήρχε χώμα, χωρίς καθόλου βλάστηση.

Μυστήριο αποτελεί πάντως πώς έγινε η έκρηξη αφού τα συγκεκριμένα βλήματα δεν σκάνε αλλά… λιώνουν, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Επίσης για να εκραγούν χρειάζονται πυροκροτητές, οι οποίοι θεωρητικά ποτέ δεν αποθηκεύονται στον ίδιο χώρο με τις βόμβες.

Ωστόσο κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας υποστηρίζουν πως η ανάφλεξη των πυρομαχικών έγινε λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Φως στο μυστήριο με την έκρηξη πυρομαχικών που δεν… σκάνε αναμένεται να δώσουν οι έρευνες των ειδικών αλλά και η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Δείτε το video

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Τριήμερο πένθος; – Α, ξέχασα…Ήταν Έλληνες»

«Μείνε έγκυος για να σώσεις το γάμο σου»: Η εντολή της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κοσιώνη και τα δάκρυα για το διαζύγιο