“Μας έβγαλαν τα ρούχα και μας χτυπούσαν”: Τι καταθέτουν οι “αιχμάλωτοι” μετανάστες για τους “Σερίφηδες” του Έβρου

Συνεχίζονται οι απολογίες των 13 μεταναστών που αιχμαλωτίστηκαν σε τρέιλερ από τρεις πολίτες και κατηγορούνται για εμπρησμό, στην Αλεξανδρούπολη.

Και οι 13 αρνούνται τις κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού

Σύμφωνα με το Star, ένας από αυτούς περιγράφει με λεπτομέρειες όσα φέρονται να βίωσαν τις ώρες που οι “σερίφηδες” τούς κρατούσαν φυλακισμένους.

“Μας έβαλαν σε ένα κλειστό καρότσι και μας έβγαλαν όλα μας τα ρούχα, μας έβγαλαν βίντεο και μας τράβηξαν φωτογραφίες. Εμείς μείναμε εκεί πολλή ώρα, ιδρώναμε και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ένας από αυτούς, αδύνατος, περίπου 30 χρονών, με μούσι, μας είπε ότι ήταν η αστυνομία, μας είπε “Police”.

Μας ρώτησαν στα αγγλικά αν βάλαμε εμείς τη φωτιά. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα και τους χτυπούσαμε την πόρτα. Κάθε πέντε λεπτά άνοιγε την πόρτα και μας χτυπούσε. Το τρέιλερ ήταν σταματημένο. Ξεκινούσε για πέντε λεπτά και ξανασταματούσε. Είχε πολύ υψηλή θερμοκρασία”.

Στο μεταξύ, διαφωνία προέκυψε την περασμένη Παρασκευή μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ως προς την επιβολή προσωρινής κρατήσεως στους τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την υπόθεση με τους 13 μετανάστες.

Τη διαφωνία αυτή καλείται να λύσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εντός πέντε ημερών όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Μέχρι τότε έχει επιβληθεί ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αφαίρεσης διαβατηρίου.

«Μπαμπά έρχομαι»: Νεκpός σε τροχαίο ο 22χρονος-Ραγίζουν καρδιές τα τελευταία λόγια του φοιτητή

Τα γυρίζει ο «σερίφης» του Έβρου για τους μετανάστες: «Ήθελα απλά να τους βοηθήσω γιατί είχαν καεί»