Τα γυρίζει ο «σερίφης» του Έβρου για τους μετανάστες: «Ήθελα απλά να τους βοηθήσω γιατί είχαν καεί»

«Οι μετανάστες ήταν καμένοι από τις πυρκαγιές, εμείς τους δώσαμε νερό και φροντίσαμε τα εγκαύματά τους», υποστηρίζει ο νέος «σερίφης» που φέρεται πως «συνέλαβε» 4 μετανάστες στον Έβρο και ανάρτησε στα social media το σχετικό βίντεο.

Ο Σερίφης του Έβρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας που τη Δευτέρα παρουσιάστηκε στην ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, συνοδεία δικηγόρου, δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτήν που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως ποτέ δεν άσκησε βία ενάντια των μεταναστών που φαίνονται στο βίντεο να είναι στο έδαφος και πως τους εντόπισε σε άσχημη κατάσταση με εγκαύματα από τις φωτιές. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως προσπάθησε επανειλημμένα να καλέσει σε βοήθεια και φρόντισε τις πληγές τους.valantis_evros__5_

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άντρας υποστηρίζει πως δεν πιστεύει ότι ευθύνονται οι μετανάστες για τις πυρκαγιές και ότι δεν τους συνέλαβε, αντιθέτως λέει ότι προσπάθησε να τους βοηθήσει καθώς έτρεχαν για να γλιτώσουν από τη φωτιά και είχαν υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα. Προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ο ίδιος ζητάει να καταθέσουν οι μετανάστες και τονίζει ότι η αλήθεια θα «λάμψει».

Είχε κάνει μια ανάρτηση τη Δευτέρα:

«Κώδικας Ποινικής Δικονομιας άρθρα 275 – 279 (4620/2019)valantis_evros__1_
Πολίτες έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν δράστη προκειμένου για αυτόφορα κακούργηματα και πλημμελήματα και να προχωρήσουν στην άμεση μεταγωγή τους στον εισαγγελεα!!! Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ. Είναι ποινικό αδίκημα…. Και όπως βλέπετε έχει δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να παραδίνει στον εισαγγελέα και στις αρχές αυτούς που έρχονται παράνομα στην χώρα».
post_valantis

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο που ανέβασε ο άντρας με το ονοματεπώνυμο “Walandi Abrassis”, εμφανίζει τον ίδιο, να φορά στολή παραλλαγής και με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων, να έχουν «συλλάβει» τέσσερις μετανάστες, που βρίσκονται στο έδαφος.

Ο άντρας αποκαλεί ειρωνικά τους μετανάστες «επενδυτές» και φωνάζει στην κάμερα: «Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;».

Το συγκεκριμένο βίντεο που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, το ανήρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό και μετά τον σάλο που προκλήθηκε το «κατέβασε».

Ο άντρας εχθές εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης μαζί με την δικηγόρο του και ύστερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα της αυτόφωρης διαδικασίας.

“Μας έβγαλαν τα ρούχα και μας χτυπούσαν”: Τι καταθέτουν οι “αιχμάλωτοι” μετανάστες για τους “Σερίφηδες” του Έβρου

Υποχρεωτική αλλαγή ταυτότητας για όλους το 2026, χρέωση για όσους χρησιμοποιούν την παλιά – Στο τραπέζι ριζικές αλλαγές