Ανθρωπιά, αλληλεγγύη, αγάπη: Στο πύρινο μέτωπο οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού – Η συγκινητική κίνηση του Ερκάν Αμέτ

Ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Ερκάν Αμέτ, οποίος προσφέρθηκε να φιλοξενήσει στο σπίτι του όσες πυρόπληκτες οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους από τις φωτιές στην Κομοτηνή, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με τις τελευταίες δύο μέρες, ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες για όλους μας. Όλοι μας πήγαμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους και να γλυτώσουμε τους ανθρώπους και να σώσουμε όσες κατοικίες μπορούσαμε. Πήγαμε αρκετοί ποδοσφαιριστές από τον Πανθρακικό για να βοηθήσουμε.

Και εμείς αν ήμασταν στην ίδια θέση τους πιστεύω το ίδιο θα έκαναν και για εμάς. Αν βρισκόμουν στη θέση τους θα ήθελα κάποιος να βοηθήσει την οικογένειά μου, οπότε για αυτό προσφέρθηκα και εγώ να φιλοξενήσω στο σπίτι όσες οικογένειες μπορώ.

Με έπαιρναν τηλέφωνο και δεν είχαν που να πάνε. Πρέπει να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Οι άνθρωποι παλεύουν με τον θάνατό τους, δεν γίνεται να μην βοηθήσουμε. Τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη, υπάρχουν μικρές φωτιές σε ορισμένα χωριά, αλλά ο κίνδυνος πέρασε».

Οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού στη «μάχη» με τις φλόγες

Επιπλέον, ποδοσφαιριστές της ομάδας καθώς και ο πρόεδρος της βοηθούν εθελοντικά τους πυροσβέστες στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν κατακάψει περισσότερα από 617.000 στρέμματα στον Έβρο.

«Ο Πανθρακικός και οι ποδοσφαιριστές του στο πλευρό της Κοινωνίας, Ο Πανθρακικός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ροδόπης και αυτό επεκτείνεται εκτός του ποδοσφαιρικού τομέα και στο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομάδα.

«Έτσι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κοινωνίας της Ροδόπης προσφέροντας εθελοντική εργασία ώστε να συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Ο προπονητής της ομάδας μας κ. Αποστολίδης αμέσως προσέφερε εκ μέρους του συλλόγου μας πολλές 24αδες νερό για τους ανθρώπους που ήταν στην πρώτη γραμμή ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές μας, όπως ενδεικτικά δείχνουν οι φωτογραφίες (σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές μοιράστηκαν σε όλες τις περιοχές που υπήρχε ανάγκη) ήταν παρόντες στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς» συμπληρώνει ο Πανθρακικός.

«Θα λέγαμε πως για όλους μας αυτό ήταν το πρώτο γκολ της σεζόν και η πρώτη νίκη! Γιατί είμαστε Θρακιώτες, ζούμε στη Ροδόπη, επενδύουμε τη ζωή μας σε αυτόν τον τόπο και θα παλεύουμε μια ζωή για την πρόοδο, την ευημερία και την προστασία των ανθρώπων, των περιουσιών και της γης μας, των προγόνων και των απογόνων μας!» καταλήγει η ανάρτηση της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Α.Π.Σ. Πανθρακικός (@afc_panthrakikos)

Η Daria Shy μόνο ντροπαλή δεν είναι και θα το καταλάβετε! (pics)

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πληροφορίες για άλλους δύο νεκρούς