Δέκα Εξαιρετικοί Λόγοι για να Επισκεφθείτε την Πολωνία Αμέσως

Η Πολωνία, μια χώρα με πλούσια ιστορία και αξιοθέατα, έχει γίνει μια από τις πρώτες επιλογές για ταξίδια των Ελλήνων ταξιδιωτών. Αυτό οφείλεται στις χαμηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και στην εύκολη πρόσβαση στη χώρα μέσω των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών.

Ανάμεσα στους πολλούς λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθείτε την Πολωνία είναι βέβαια η πρωτεύουσα της, η Βαρσοβία. Η παλιά πόλη της αποτελεί ένα πολύχρωμο χάρμα οφθαλμών, παρά το γεγονός ότι ισοπεδώθηκε εντελώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ανοικοδομήθηκε από το μηδέν.

Η Πολωνία διαθέτει επίσης μια πλούσια νυχτερινή ζωή, καθώς οι μεγάλες φοιτητικές κοινότητες φροντίζουν να διατηρούν ζωηρή την ατμόσφαιρα των πόλεων, γεμίζοντας μπαράκια και μουσικά στέκια όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Επιπλέον, η πολωνική κουζίνα προσφέρει μια πληθωρική γαστρονομική εμπειρία, με έντονες γεύσεις και συνδυασμούς που ισορροπούν μεταξύ των βορειοευρωπαϊκών κρεατικών πιάτων και των επιρροών από την παραδοσιακή εβραϊκή κουζίνα.

Άλλες πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η Κρακοβία, πρώην πρωτεύουσα της Πολωνίας, με την υπέροχη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της, η Λοτζ με τον πλούσιο κινηματογραφικό και τέχνης χαρακτήρα της, το Πόζναν, γνωστό για την τεχνητή λίμνη του στο κέντρο της πόλης, και το Γκντανσκ, με την εντυπωσιακή θαλασσινή αρχιτεκτονική του.

Ωστόσο, ένα ταξίδι στην Πολωνία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς μια επίσκεψη στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Παρά την τρομακτική ιστορία του, αποτελεί μνημείο που υπενθυμίζει στον καθένα μας την ανάγκη για ειρήνη, ανοχή και ανθρώπινα δικαιώματα.

Σοβαρό Τροχαίο Ατύχημα στην Αττική Οδό Προκαλεί Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό

Σοκαριστικό Περιστατικό: Κόμπρα Καταπίνει Πύθωνα Μπροστά σε Εντυπωσιασμένους Τουρίστες! (Βίντεο)