Δημήτρης Παπανώτας: Το παρασκήνιο μετά την κατηγορία για μισογυνισμό

Ο Δημήτρης Παπανώτας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη δήλωση που αφορούσε την κακοποίηση των γυναικών, υποστηρίζοντας πως ανέκαθεν βρισκόταν στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών, ακόμα και όταν άλλοι προτιμούσαν να μην εμπλακούν. Ο κ. Παπανώτας βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ως καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» και αντιμετώπισε τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τις προηγούμενες δηλώσεις του. Η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλου, ζητά την παραίτηση του Δημήτρη Παπανώτα ή την απομάκρυνσή του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Καρπόζηλος επισημαίνει: «Υποστήριξε, δημόσια, ότι μια γυναίκα δεν έχει πρόβλημα «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της» και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει από το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές ή να παραιτηθεί.

Ο κ. Παπανώτας αναφέρει επίσης: «Βλέπω διάφορες επιθέσεις, ευτυχώς είδα και ανθρώπους φιλικά διακείμενους. Άλλο τα παιχνίδια των τηλεοπτικών εκπομπών, για να έχουμε θέμα και να πουλάμε. Όταν ένας άνθρωπος έχει πολιτικό λόγο κάποιου θα έπρεπε εκεί να γίνεται κριτική και όχι σε οτιδήποτε άλλο και να ανασύρουμε δηλώσεις από το παρελθόν και να κόβουμε και να ράβουμε. Αυτά δεν είναι απλά πολιτικές απρέπειες, δεν θέλω καν να τα χαρακτηρίσω».

Σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπισε για μισογυνία, ο κ. Παπανώτας αναφέρει: «Με αποκάλεσαν μισογύνη από την κοπτοραπτική μίας δήλωσης, η οποία ήταν μία έκκληση στις γυναίκες να μιλάνε. Να μην κάνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ατομικό τους πρόβλημα».

Δημήτρης Παπανώτας: Η απάντηση στις κριτικές για τις δηλώσεις του για τις γυναίκες

Δημήτρης Παπανώτας: Η απειλή να παραιτηθεί αν δεν αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις