Η αιώνια μνήμη του Αντώνη Τουρκογιώργη από τον Κώστα Μπίγαλη

«Ήταν ένας δαιμονιώδης τύπος, “πυρηνικός” όσον αφορά στην ενέργεια», λέει ο Κώστας Μπίγαλης.

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Συνδέσεις» ήταν σήμερα ο Κώστας Μπίγαλης. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για την απώλεια του φίλου και επί σειρά ετών συνεργάτη του, Αντώνη Τουρκογιώργη, ο οποίος χθες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

«Ο Τουρκογιώργης είναι ιδιοφυΐα κιθαρίστας, παγκοσμίου επιπέδου κατά τη γνώμη μου. Το ‘88 μας έφερε σε επαφή η εταιρεία που ήμασταν γιατί ο Αντώνης ήταν προχωρημένος στους υπολογιστές και με βοήθησε να μάθω κι εγώ τον μουσικό προγραμματισμό, την ενορχήστρωση δηλαδή και από εκεί γνωριστήκαμε. Με τον Αντώνη, πέραν ότι ήταν ένας μουσικός που εγώ ήμουν γονατιστός μπροστά του, γιατί ήμουν φαν των Socrates, είχαν ξεκινήσει τη δεκαετία του ’70 κι εγώ ήμουν παιδάκι τότε. Πού να φανταστώ ότι θα γνώριζα αυτόν τον γίγαντα και θα γινόμασταν και κολλητοί φίλοι;», είπε αρχικά ο Κώστας Μπίγαλης.

Ο Κώστας Μπίγαλης είπε στη συνέχεια: «Το ‘88 που οι Socrates είχαν γυρίσει από το εξωτερικό, είχε ξεκινήσει κι εκείνος να κάνει ελληνικά, μας έφερε σε επαφή η εταιρεία και κολλήσαμε με τη μία γιατί είχαμε κοινούς κώδικες χιούμορ. Ο Αντωνης ήταν ένας απίστευτος χιουμορίστας, ένας ευφυής χιουμορίστας, είναι δείγμα των ευφυών ανθρώπων το περίεργο χιούμορ. Γίναμε κολλητοί φίλοι για 36 χρόνια.

Ήταν ένας δαιμονιώδης τύπος, “πυρηνικός” όσον αφορά στην ενέργεια, σε αντιδιαστολή με τον Σπάθα που ήταν ακίνητος. Ήταν η εικόνα που χαρακτήριζε τους Socrates. Δεν υπήρχε άλλη μπάντα στον κόσμο που να παίζει σαν αυτούς. Τεράστια ιστορία, θα μπορούσαν να είχαν κάνει πολύ μεγαλύτερα πράγματα στο εξωτερικό, αλλά ήταν και κάποιες φορές οι συγκυρίες που δεν το θέλησαν αυτό».

Ο Κώστας Μπίγαλης ανέφερε επίσης: «Είχα τη μεγάλη τιμή και τύχη, ο Αντώνης Τουρκογιώργης και ο αδερφός του ο Άκης, να παίξουν σε όλο μου το ελληνικό ρεπερτόριο και με τον Τόνυ ήμασταν κολλητοί φίλοι και εκτός δουλειάς και το 2010 δυστυχώς είχε ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και τότε, ήταν στην ηχογράφηση ενός άλμπουμ που τότε διακόπηκαν βίαια οι ηχογραφήσεις, λόγω αυτής της ιστορίας.Κατά κάποιο μεταφυσικό λόγο το 2016, λίγο πριν φύγει ο Σπάθας, σαν να το προαισθάνθηκε, πήγε στη γυναίκα του και της έδωσε ένα σκληρό δίσκο και της είπε “εδώ είναι ότι προλάβαμε από τις ηχογραφήσεις. Πάρτο κι εσύ όταν έρθει η ώρα ξέρεις τι θα κάνεις”. Δεν ήξερε η Λίνα τι να κάνει, μετά μου είπε ότι έχει αυτόν τον σκληρό δίσκο και μου ζήτησε να δω αν σώζεται κάτι. Πήρα το υλικό, το πάλεψα πάνω από 6 μήνες και να το αποτέλεσμα, ο τελευταίος ιστορικός δίσκος, το χαμένο άλμπουμ των Socrates. Θα θυμάμαι τον Αντώνη για πάντα, φίλος μου για πάντα».


Διαβαστε Ακομη

Νέα παίκτρια εισέρχεται στο My Style Rocks σήμερα!

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματέο Παντζόπουλος αγκαλιά στο Instagram