Η ανησυχία του Αντώνη Αντωνίου για τη σύγχυση στο μυαλό των παιδιών σήμερα

Οι γονείς φροντίζουν ποιοτικά τα παιδιά τους με αρχές, ιδανικά, αξίες ή τα παραμελούν με νταντά το διαδίκτυο;

Με αφορμή τόσο την τηλεοπτική «Μουρμούρα» όσο και το έργο «Εξαρτάται» στο θέατρο, ο Αντώνης Αντωνίου αναρωτιέται για το θέμα αυτό. Μιλώντας στο ένθετο Enjoy και στη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου, εξέφρασε τη δική του θέση για το πώς οι γονείς φροντίζουν τα παιδιά τους και το κομμάτι της Παιδείας και της βίας στην ελληνική κοινωνία.

Τι γίνεται με την Παιδεία μας;

Η Παιδεία στην Ελλάδα είναι ένα πολύπλοκο θέμα. Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η συζήτηση για τη δωρεάν Παιδεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για αλλαγές. Πρέπει να διατηρηθεί το δημόσιο και δωρεάν αγαθό της Παιδείας και να μην υποβαθμιστεί το επίπεδό της.

Η βία περνά από την κοινωνία στο κύτταρο της οικογένειας;

Η βία μπορεί να έχει και αντίστροφη μορφή, από την οικογένεια στην κοινωνία. Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά τους με προσοχή και να τους δίνουν τις αξίες και τις γνώσεις που χρειάζονται. Η πολλή πληροφόρηση από το διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στα παιδιά, αλλά οι γονείς πρέπει να είναι εκεί για να τους βοηθήσουν να την αναλύσουν.

Η βία εξαπλώνεται όταν υπάρχει ατιμωρησία και σύγχυση. Είναι καθήκον μας όλων να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Eτοιμάστε τα ΠΟΔΗΛΑΤΑ – Στα ύψη ξανά η βενζίνη!

Η αληθινή μάχη της Χρύσας Ρώπα: Η αναζήτηση της ευτυχίας