Κοντά στον δολοφόνο της 46χρονης τρανς η ΕΛ.ΑΣ: Τα δύο στοιχεία που «δείχνουν» το κίνητρο του δράστη

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας πίσω από τη στυγερή δολοφονία της 46χρονης τρανς γυναίκας, Άννας Ιβάνκοβα, στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσοχή των αστυνομικών έχει στραφεί σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που φαίνεται να είχε επαφή με το θύμα την ημέρα της δολοφονίας.

Τα πιθανά κίνητρα της στυγερής δολοφονίας

Όσον αφορά το κίνητρο πίσω από αυτό το εγκληματικό πράξημα, πηγές απο το protothema.gr αναφέρουν ότι πιθανόν να σχετίζεται με οικονομικά και προσωπικά θέματα. Αυτό δίνεται να εννοηθεί από δύο στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα.

Πρώτον, ο δράστης της δολοφονίας απέσπασε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα από το σπίτι του θύματος, καταδεικνύοντας έτσι τις υλικές του προθέσεις μετά την ενέργεια. Δεύτερον, η σκηνή του εγκλήματος αποτυπώνει το έντονο μίσος που διατρέχει τον δολοφόνο κατά την εκτέλεση της 46χρονης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Άννα Ιβάνκοβα δέχθηκε 15 χτυπήματα σε όλο της το σώμα, με την κατάσταση του κεφαλιού της να προκαλεί σοκ στους αστυνομικούς. Τα χτυπήματα αυτά είχαν προκαλέσει παραμορφώσεις στο κεφάλι της άτυχης γυναίκας, αποτελώντας ένα αποτρόπαιο επεισόδιο βίας.

«Ο δράστης πρέπει να γνώριζε το θύμα και να είχαν προσωπικές και οικονομικές διαφορές. Για κάποιο λόγο της επιτέθηκε και τη δολοφόνησε με απίστευτη αγριότητα. Τα χτυπήματα παραπέμπουν σε έγκλημα πάθους. Στη συνέχεια έκλεψε ό,τι πολύτιμο βρήκε και το έσκασε από το παράθυρο. Γίνεται ανάλυση των στοιχείων από τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής στις οποίες φαίνεται η 46χρονη την ημέρα που δολοφονήθηκε να βρίσκεται μαζί με ένα άτομο. Ωστόσο δεν υπάρχει εικόνα που να την δείχνει να μπαίνει στο σπίτι της με κάποιον. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα αποδώσει καρπούς» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Άγνωστο ακόμα το όπλο της δολοφονίας

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διασαφηνιστεί το αντικείμενο που χρησιμοποίησε ο δράστης για να επιτεθεί στην 46χρονη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, χρησιμοποίησε ένα “νύσσον, τέμνον και θλων όργανο”, το οποίο ενδεχομένως να ήταν ένα ψαλίδι που ανακαλύφθηκε στην τοποθεσία του εγκλήματος και υπόκειται σε ανάλυση. Επίσης, έχει εντοπιστεί ένα κηροπήγιο που πιθανότατα αποτέλεσε το αντικείμενο με το οποίο ο δολοφόνος επιτέθηκε με βία στο κεφάλι του θύματος.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στον τόπο του εγκλήματος, εντοπίστηκαν δεκάδες αποτυπώματα από διάφορα άτομα, τα οποία εξετάζονται προσεκτικά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία που να οδηγούν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: «Άγγιξε» το βάθρο η Πλατανιώτη – 4η στο τεχνικό σόλο

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Η αποκάλυψή της μέσω μίας φωτογραφίας!