Μέμος Μπεγνής: «Δώσαμε το πρώτο γ.κ.έ.ι φιλί και..»

Ο Μέμος Μπεγνής σχολίασε το επίκαιρο θέμα των ημερών, το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και για το πρώτο γκέι φιλί που έδωσε στην κυπριακή τηλεόραση.

Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» μίλησε ο ηθοποιός το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου.Για το πολυσυζητημένο περιστατικό στη σειρά «Κλείσε τα Μάτια» το 2003, ο Μέμος Μπεγνής θυμήθηκε: «Ο Σταύρος Ποταμάρης μου έκανε την πρόταση και εννοείται ότι δέχτηκα, γιατί μου αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα. Έτσι δώσαμε το πρώτο gay φιλί στην Κύπρο, που δεν είχε ξαναγίνει, και δεν άνοιξε ρουθούνι. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που πριν 15 χρόνια ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε αυτό το φιλί στο σίριαλ, που δεν ήταν ο ίδιος και πολλοί πίστευαν ότι ήταν ο ίδιος. Τότε είχε γίνει χαμός με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και τις μηνύσεις και όλα αυτά».

Και συμπλήρωσε: «Πολύ το χάρηκα που δεν είχε αρνητικές αντιδράσεις η σκηνή αυτή στην Κύπρο, σχεδόν καμία αρνητική αντίδραση, ίσα-ίσα που το αγκάλιασαν, σε ένα κανάλι που ήταν και κρατικό μάλιστα, δεν ήταν ιδιωτικό που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά».

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο ηθοποιός σχολίασε: «Εγώ πιστεύω πως είμαστε ένα μεγάλο χωριό ακόμη, γι’ αυτό κάνουμε μικρά βήματα σε αντίθεση με άλλες χώρες. Αυτά τα βήματα τα έχουν κάνει δεκαετίες πριν από εμάς και αυτό μας φαίνεται παράταιρο και περίεργο, που δεν είναι χαρακτηριστικό του περήφανου Έλληνα».

Επίσης, πρόσθεσε: «Η οικογένεια δεν είναι αυτή που ξέρουμε τόσα χρόνια και νομίζω πρέπει να μείνουμε στον παράγοντα παιδί. Γιατί αυτό τελικά έχει σημασία, πόσο ευτυχές είναι ένα παιδί μέσα σε μία οικογένεια. Έρευνες δείχνουν πως τα κακοποιημένα παιδιά (σeξουαλικά ή σωματικά) είναι μέσα σε ετερόφυλες οικογένειες. Τα ομόφυλα ζευγάρια που θα υιοθετήσουν ή θα αποκτήσουν μέσω παρένθετης ένα παιδί θα το κάνουν από επιλογή και όχι επειδή τους το έχει επιβάλλει η οικογένεια ή η κοινωνία. Επειδή το παιδί είναι το τρυφερό θέμα της υπόθεσης, δεν τίθεται θέμα ομόφυλου ή ετερόφυλου ζευγαριού αλλά ευτυχισμένου και αγαπημένου».

[ΠΗΓΗ]
To «fresh-news.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Έκρηξη Ρούλας Πισπιρίγκου στη δίκη, εκνευρισμός Μάνου Δασκαλάκη: «Αν έχει παρθεί απόφαση για εμένα να το τελειώσουμε εδώ – Δεν έψαξα ποτέ την κεταμίνη»

Ισχυρός Σεισμός 4,8 Ρίχτερ – «Δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι ο κύριος σεισμός» λέει ο Αθανάσιος Γκανάς