Θεσσαλία: Έκτακτες ρυθμίσεις για ασφαλιστική κάλυψη, ασφαλιστικές οφειλές και συνταξιούχους

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δρομολογούνται έκτακτες ρυθμίσεις για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου καλεσμένος στην εκπομπή, «Στούντιο με θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη. Ο κ. Γεωργιάδης, αρχικά αναφέρθηκε στα μέτρα για την πληγείσα Θεσσαλία. «Την Πέμπτη θα περάσουμε εκτάκτως ασφαλιστική κάλυψη υγείας, ακόμη και εάν χρωστάνε, για όλη την περιοχή της Θεσσαλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το όριο όσων χρωστούν για να συνταξιοδοτηθούν, ανέφερε «Θα ανεβάσουμε το όριο αυτών που χρωστούν για να πάρουν σύνταξη. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις 20.000 με 30.000 και για τους αγρότες στις 10.000, για τους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνουν μηδέν οι παρακρατήσεις, οπότε θα πάρουν αύξηση οι συνταξιούχοι».

Σε ερώτηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Τα σωματεία εργαζομένων έχουν εκφραστεί θετικά για την αύξηση του 40% για την εργασία του Σαββάτου και για τις επιπλέον αυξήσεις για την Κυριακή. Θα είναι αύξηση 75% συν 40%. Εάν οι εργαζόμενοι είναι υπέρ του νομοσχεδίου, δεν τους εκπροσωπεί ούτε το ΚΚΕ, ούτε το ΠΑΜΕ. Δεν χρειάζονται κηδεμόνες».

Οι εκκρεμείς συντάξεις, είναι σήμερα 32.000 και όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο στόχος είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να μειωθούν σε 25.000. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις για τις οποίες είπε ότι το θέμα θα λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σχετικά με τις αναμενόμενες αυξήσεις και ανατιμήσεις των τιμών ανέφερε: «Ως προς τις αυξήσεις κάνει μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να μην αφήσει την αισχροκέρδεια» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει την αποφυγή ανατιμήσεων με πρόσχημα την κακοκαιρία Daniel.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, τόνισε ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να μιλήσει για αυτό και επεσήμανε το σημαντικό έργο που κάνει η ομάδα του.

Για την διπλή αναβάθμιση από τον Οίκο Moody’s που όπως είπε είναι ο “Σόιμπλε” των οίκων, σχολίασε πως πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι ο «σκληρότερος» από τους οίκους, δεν έχει ανεβάσει καμία χώρα δύο θέσεις και το έκανε για την Ελλάδα και μάλιστα μετά την καταστροφή.

Μέγκι Ντρίο προβλέπει το τέλος του Shopping Star με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου

F1: Ένα ταξίδι στην ιστορία του Grand Prix Σιγκαπούρης