Αδιανόητο: Νεκρό κοριτσάκι 14 μηνών – Το ξέχασε η γιαγιά του μέσα στο αυτοκίνητο για 8 ώρες

Τραγωδία σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου ένα κοριτσάκι 14 μηνών πέθανε αφού η γιαγιά της το άφησε στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου για οκτώ ώρες, ενώ εκείνη πήγαινε στη δουλειά της, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το CNN, η 54χρονη γυναίκα ξέχασε να αφήσει το 14 μηνών βρέφος στον παιδικό σταθμό καθώς πήγαινε στη δουλειά της τη Δευτέρα, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Σάφολκ σε δελτίο τύπου.

Για οκτώ ώρες το είχε κλειδωμένο

“Περίπου οκτώ ώρες αργότερα, η γυναίκα πήγε να παραλάβει το παιδί από τον παιδικό σταθμό, που βρίσκεται στην Redwood Lane στο Smithtown, όταν συνειδητοποίησε ότι είχε αφήσει το παιδί στο όχημά της”, ανέφερε η αστυνομία.

Το νήπιο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει αν θα υπάρξουν κατηγορίες για την υπόθεση.

Αυτό είναι το 15ο παιδί που πεθαίνει φέτος μέσα σε όχημα, σύμφωνα με το NoHeatStroke.org, έναν ιστότοπο που διαχειρίζεται ένας λέκτορας του San Jose State University και παρακολουθεί τους θανάτους από καυτό αυτοκίνητο.

Η θερμοκρασία μέσα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει κατά 20 βαθμούς σε μόλις 10 λεπτά, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, και συχνά, αυτό είναι αρκετό για να προκαλέσει υπερθερμία. Μέσα σε μία ώρα, οι θερμοκρασίες του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθούν πάνω από 40 βαθμούς, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές ταχύτερα από ό,τι ενός ενήλικα και ένα παιδί μπορεί να πεθάνει όταν η θερμοκρασία του σώματός του φτάσει τους 107 βαθμούς, δήλωσε η υπηρεσία ασφάλειας.

Προχωράει τη ζωή του ο Αλέξης Τσίπρας: Το επόμενο βήμα του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που δεν περίμενε κανείς

Λύθηκε το μυστήριο: Σε 26χρονο Πακιστανό ανήκει το τεμαχισμένο πτώμα που βρέθηκε στα σκουπίδια στην Κρήτη – Αναζητείται ο συγκάτοικός του