Διπλή Τραγωδία με 7χρονο που έπεσε από το πλοίο: Νεκρή και η μητέρα του που βούτηξε να τον σώσει

Τραγικό τέλος, είχε ένα 7χρονο αγόρι το οποίο έπεσε από επιβατικό πλοίο στην Βαλτική θάλασσα ενώ ταυτόχρονα πέθανε και η μητέρα του, η οποία έπεσε στην θάλασσα για να σώσει το παιδί της.

Το παιδί έπεσε στη Βαλτική Θάλασσα την Πέμπτη (29/6) προτού πηδήξει η μητέρα του πηδήξει στο νερό, δήλωσε εκπρόσωπος της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης, ενώ πραγματοποιείται έρευνα από τις σουηδικές αρχές για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Το χρονικό του συμβάν

Μητέρα και γιος επέβαιναν στο πλοίο Stena Spirit, το οποίο ταξίδευε από το πολωνικό λιμάνι της Γκντίνια προς το σουηδικό λιμάνι της Καρλσκρόνα, με λίγο περισσότερους από 300 επιβαίνοντες. Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και φέρεται να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο όπου έπεσαν η μητέρα και το παιδί.

Σύμφωνα με τις σουηδικές αρχές, πλοία και ελικόπτερα εστάλησαν από το ΝΑΤΟ σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της μητέρας και του γιου που μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Καρλσκρόνα. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για Πολωνούς πολίτες, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Mariusz Ciarka, τόνισε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν αδύνατο να σωθούν οι ζωές τους.

Νεκρή και η μαμά του που βούτηξε να το σώσει

«Δυστυχώς, το πρωί λάβαμε πληροφορίες από τη σουηδική πλευρά ότι πρέπει να διαβιβάσουμε αυτά τα τρομερά νέα στην οικογένεια, διότι τόσο το αγόρι όσο και η γυναίκα είναι νεκροί», είπε χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρθηκε το αγόρι έπεσε από το πλοίο από ύψος περίπου 20 μέτρων.

Πάντως, εκπρόσωπος της Stena Line ανέφερε στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ότι τα πλάνα από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του πλοίου δεν ταιριάζουν με την αρχική περιγραφή των γεγονότων, δηλαδή ότι έπεσε πρώτα το αγόρι και μετά η μητέρα του για να το σώσει.

Ωστόσο, άλλη εκπρόσωπος της Stena Line, η Agnieszka Zembrzycka, αρνήθηκε να δηλώσει κάτι σχετικό και είπε στο TVN 24:

«Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν αυτό οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και άλλες αρχές που έχουν οριστεί για να εξηγήσουν τα αίτια και τις συνθήκες αυτού του γεγονότος».

Ο Anders Olsson, ο οποίος βρισκόταν στο ελικόπτερο διάσωσης που ανέσυρε τη γυναίκα από τη θάλασσα, δήλωσε στο σουηδικό ραδιόφωνο ότι «δεν ανταποκρινόταν» και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Έκκληση στους Πολωνούς επιβάτες – μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Πολωνίας PAP – έκανε η σουηδική αστυνομία, ζητώντας πληροφορίες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν πώς συνέβη το ατύχημα.

Έρχονται τα πάνω κάτω για αυτά τα 4 Ζώδια: Απρόβλεπτες εξελίξεις σε οικονομικά και σχέσεις, «βλέπει» η Άση Μπήλιου

«Με κρατούσαν 66 μέρες, ζητούσαν 1.000.000€»: Συγκλονίζει η μαρτυρία του Γιώργο Κυπαρίσση για την απαγωγή του