Χαμός με τις δηλώσεις της Λίνας Κλείτου για τους Ρομά

Όποιος στα 16 κλέβει για λίγα, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα!» δήλωσε η Λίνα Κλείτου και προκάλεσε χαμό.
Σε νέα δήλωση προχώρησε η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου με αφορμή τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό ο 16χρονος ρομα στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια, κάποιο Φλεβάρη, δύο ρομά έλιωσαν κυριολεκτικά μια γυναίκα, πηγαίνοντας και με βαριά πρόθεση μπρος πίσω με το αυτοκίνητο, για να της πάρουν μια αλυσίδα από τον λαιμό. Η γυναίκα αυτή πέθανε.

Δεν ξέρω αν άξιζε αυτή η ανθρώπινη ζωή για 50 ευρώ. Τότε δεν βγήκε κανείς στους δρόμους, δεν έκαψε κανένας κανέναν καταυλισμό, δεν πήγε να πετάξει πέτρες και γενικώς επειδή έχω και μια νομική παιδεία και ξέρω ότι το έγκλημα εχει και διαβάθμιση ως προς την απόδοση της τιμωρίας ή της αξιολόγησής του, δεν μπορώ να μπω σε κανέναν λαϊκισμό να συμψηφίζω τις ζωές με 20άρικα ή 50αρικα.
Εύχομαι και το παιδί το συγκεκριμένο να γίνει καλά και να επανέλθει. Αλλά να επανέλθει σε μια κανονική και όχι σε μια παραβατική ζωή….» είπε αρχικά η Λίνα Κλείτου.

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα!» πρόσθεσε η δημοσιογράφος προκαλώντας την αντίδραση του Βαγγέλη Παπαδημητρίου που έκπληκτος σχολίασε «Τι είναι αυτά που λέτε τώρα!».

«Κι αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες γιατί χαϊδεύει αυτού του είδους την παραβατικότητα, γιατί ποτέ δεν μπόρεσε να επιβάλλει κανόνες ενσωμάτωσης», συνέχισε απτόητη η Λίνα Κλείτου και πρόσθεσε ότι πρέπει «Να αφήσουμε πίσω τους λαϊκισμούς και την εκμετάλλευση πολιτικών γεγονότων».
«Είναι λάθος πολιτικές παρατάξεις να επιχειρούν να αξιοποιήσουν αυτά τα συμβάντα προς όφελός τους» κατέληξε η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή:

tilestwra

Υποχρεωτική αλλαγή ταυτότητας για όλους το 2026, χρέωση για όσους χρησιμοποιούν την παλιά – Στο τραπέζι ριζικές αλλαγές

Bianca Richards: Το μοντέλο από την Αυστραλία που… «κόβει την ανάσα»!